Vijesti

Požar zahvatilo okolinu i crkveni zvonik!

Požar koji je izbio u podnevnim satima zahvatilo je već dio okoline, toliko se pojačalo da je došlo i do crkve, vatrogasci punom snagom bore se da se ne proširi dalje.

U okolici Vodica u popodnevnim satima izbio je požar koji se počeo širiti prema Zatonu, a situaciju koja je sada već prilično ozbiljna za Šibenski portal komentirao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Veliki požar izbio je danas prije podne kod Vodica i Zatona te se toliko proširio da je natjerao dio lokalnog stanovništva na evakuaciju.

Stanje je iznimno teško, vjetar i dalje jak, a vatra zahvatila borove između kuća, javlja Šibenski portal. “U velikom smo poslu jer se požar, koji je jutros izbio na području Mrdakovice, proširio prema Zatonu i Raslini. Vatra ugrožava objekte, ima objekata koji su zahvaćeni požarom. Vatrogasci JVP-a Šibenik su svi angažirani i trenutno su u Zatonu i Raslini i, zajedno sa zračnim snagama, rade sve šta mogu.

Ukupno je na terenu 150 vatrogasaca, ima i domaćeg stanovništva koje nam pomaže, ali, kažem, problem je velik, gori borova šuma u blizini kuća. Prometnice su takve da veća vatrogasna vozila ne mogu proći. Na ovom našem dijelu požarišta ni vjetar nije još oslabio tako da je stanje izuzetno teško, rekao je Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik za Šibenski portal.

Požar koji je jutros oko 11 sati buknuo kod Mrdakovice nošen olujnim vjetrom proširio se do Zatona gdje je vatra oštetila više kuća, potvrdio je za Šibenski portal Darko Dukić županijski vatrogasni zapovjednik.

“Situacija je na području Zatona jako teška. Imamo dosta oštećenih stambenih objekata. Vatra je doslovce između kuća, imamo i dosta, dosta jaki, orkanski vjetar. Bilo šta u ovom je trenutku dosta teško reći predvidjeti. Sad su nam se opet uključila dva kanadera”, kratko nam je s terena prokomentirao Dukić.

13.07.2022., Zaton – Pozar koji je izbio kod Vodica siri se prema Zatonu. Na terenu je 30-ak vatrogasaca s desetak vozila, a u gasenju su se prikljucila i dva kanadera. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hoće li zbog situacije doći do evakuacije stanovništva s tog područja prokomentirao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika Danijel Mileta.  “U kontaktu sam s našim vatrogasnim zapovjednicima i ostalim hitnim službama i spremni smo za sve scenarije. Službena evakuacija još nije počela, ali oprezno pratimo stanje tako da nema bojazni za ljude. Vjerujem u naše vatrogasce jer imaju ogromno iskustvo u katastrofama kao što i ova sada. U svakom slučaju, svi smo tu i pomoći ćemo u svemu što bude trebalo”, kazao je Danijel Mileta, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika.

Oko 16 sati lokalni mediji su izvijestili da je vatra u Zatonu u jednom trenutku zahvatila i zvonik crkve svetog Roka. Srećom, vatrogasci su uspjeli ugasiti taj požar.

Na gašenju trenutno sudjeluje preko 150 vatrogasaca i oko 50 vojnika. Iz vatrogasnih postrojbi apeliraju mještane da zatvore vrata kuća i iz dvorišta uklone sav zapaljivi materijal.

Molimo da prestane ovaj požar i da se spasi domove i druga mjesta u blizini tog događaja.


Autor: Rastimo u vjeri

(Visited 245 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Svjedočanstvo jedne djevojčice koja se utopila i umrla u vodi,…