Crkva u svijetu

Požar u katedrali u francuskome gradu Nantesu Video

Veliki požar izbio je u subotu u katedrali u zapadnom francuskom gradu Nantesu i uništio vitraje i orgulje te građevine iz 15. stoljeća, objavili su dužnosnici, a prenijela Hina.
Izvor: IKA


Državni odvjetnik Pierre Sennes rekao je novinarima da su u katedrali izbila tri požara i da incident istražuju kao kazneno djelo. Nije otkrio više detalja.

Deseci vatrogasca uspjeli su staviti požar pod kontrolu nakon nekoliko sati gašenja, a dim i dalje izlazi iz gotičke građevine nakon što je velik plamen zahvatio njezinu unutrašnjost.

Požar je izbio samo godinu dana od velikog požara u pariškoj katedrali Notre Dame u kojemu je uništen krov i vrh tornja katedrale.

Lokalni vatrogasni zapovjednik Laurent Ferlay rekao je da je 104 vatrogasaca i dalje na terenu kako bi bili sigurni da je požar potpuno pod kontrolom.

Požar je izbio iza orgulja koje su potpuno uništene, dodao je Ferlay. Popucali su vitraji s prednje strane katedrale.

No šteta nije tolikih razmjera kako se isprva činilo.

“Ne ponavlja se scenarij katedrale Notre Dame u Parizu. Krov nije taknut”, rekao je Ferlay.

Ovo nije prvi požar koji je oštetio katedralu.

Djelomično je uništena u Drugom svjetskom ratu u bombardiranjima. U požaru 1972. potpuno je razoren krov. Katedrala je obnovljena 13 godina poslije kada je drveni krov zamijenjen betonskom konstrukcijom.

“Prisjećamo se požara iz 1972., ali u ovoj fazi situacija je neusporediva”, rekla je novinarima gradonačelnica Nantesa Johanna Rolland.

 

Video:

 


(Visited 16 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Ovaj dragi stih jasno govori da je sam put Gospodin…