Vijesti

Naprave lijepu gestu, doniraju koliko možete da pomognemo osoba s invaliditetom da i oni rade budu dio tima

Svi smo jednaki pred Bogom, tako u organizaciji za pomoć osobama s invaliditetom omogućimo im da i oni rade kao i svaki čovjek u današnjoj vrijeme. 

Udruga poziva sve koji su u mogućnosti da naprave lijepu gestu, doniraju koliko mogu, te budu vjetar u jedra osobama s invaliditetom kako bi promijenili sustav i učinili njihov život dostojanstvenim.

Od ,18. listopada 2022. Zagrebe pokreče pomoć  – Udruga UNUO , u sklopu svog projekta Amorova žlica, pokrenula kampanju prikupljanja sredstava s ciljem globalnog širenja svijesti o sposobnostima osoba s invaliditetom, te kako bi se pomoglo onima koji trenutno žive na marginama društva, i to u sklopu projekta Amorova žlica. javlja portal: profitiraj.hr

Amorova žlica je hvalevrijedan projekt koji, uz inovativnu metodologiju poučavanja kroz ugostiteljstvo, za cilj ima prenijeti znanja najpotrebnijima kako bi postati samostalniji, prihvaćeni u društvu te radno sposobni i spremni za tržište rada.

U sklopu rada Udruge održano je i više od 1000 radionica na kojima je sudjelovalo 200 sudionika, a nakon 6 do 9 mjeseci individualnih treninga više od 90% njih danas je zaposleno.

Udruga UNUO sada svoje plemenito djelovanje odlučno diže na internacionalnu razinu, te će tako iduće godine održati prvo Europsko gastro natjecanje osoba s invaliditetom u čak 27 zemalja. Planirani početak velike europske turneje je u veljači 2023., ali potrebna im je pomoć i podrška – iznos od 130 000 eura. Ta sredstva potrebna su za kamion, rekonstrukciju, putne troškove, sudionike i naposljetku, finale u Hrvatskoj.

Kako bi svaki pojedinac s dobrom voljom mogao doprinijeti ostvarenju ove humanitarne priče pokrenuta je kampanja prikupljanja sredstava.

Među prijateljima projekta su i mnoge druge osobe iz javnog života, a najtopliju podršku projektu daju i Zlatko Dalić, David Skoko, Ivan Pažanin, Melkior Bašić, Ivan Temšić, Filip Lipnik, Antonija Blaće, Maja Blagdan, Bojan Jambrošić, Renata Končić Minea, Tonči Huljić, Dušan Bučan, Domagoj Jakopović Ribafish i brojni drugi.

Udruga poziva sve koji su u mogućnosti da naprave lijepu gestu, doniraju koliko mogu, te budu vjetar u jedra osobama s invaliditetom kako bi promijenili sustav i učinili njihov život dostojanstvenim.

Pogledajte Par  slika:

 


Autor teksta:  Vedran Habel, struč.spec.oec.
predsjednik Udruge
.

 

Udruga UNUO

Nadinska 7, 10 000 Zagreb
IBAN: HR1824840081105235485

Reiffiesenbank Austria d.d. Zagreb

www.unuo.hr

e-mail: udrugaunuo@gmail.com


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Gospa svako 25. u mjesecu ostavi poruku svijetu preko Mirjane…