POTICAJ NA POČETKU DANA Pobijedi strah i počni živjeti u pobjedi

Znaš li da strah djeluje jednako kao vjera, samo u suprotnom smjeru? Vjera otvara vrata Božjem djelovanju u našim životima, a strah otvara vrata neprijatelju.


Biblija govori da nas strah muči. Strah nema milosti. Onaj koji je u nama, jači je od svakog straha Kada djelujemo iz straha umjesto iz vjere, osjećamo se depresivno, jadno i usamljeno. Mnogo ljudi propušta Božju radost, mir i pobjedu jer padaju pred strahom. Hrane svoj strah onime što gledaju na televiziji ili slušaju na radiju, društvenim mrežama, od prijatelja i poznanika. Oni su zabrinuti i usredotočeni na loše stvari i vijesti. Nemoj i ti biti takav!

Pavao nam u Poslanici Rimljanima 10,17 govori da vjera dolazi po Riječi Kristovoj. Što više ispunjavamo svoje srce i um Božjom Riječi, to ćemo biti jači za suprotstavljanje neprijateljskim silama.   Upamti, Onaj koji je u nama, jači je od svakog straha (1 Iv 4,4). Kad ti se pojave misli straha koje ti govore da nešto ne možeš, izaberi vjerovati i reci: „Ja mogu sve u Kristu!“ Već danas odaberi vjeru, da pobijediš strah i živiš u slobodi i pobjedi koje Krist ima za svakoga od nas! Amen.

Oče, danas primam tvoju riječ, koja mi daje život, zdravlje i snagu. Odabirem zatvoriti vrata strahu pazeći što govorim, slušam i o čemu promišljam. Ispuni me svojom ljubavlju i vjerom dok razmatram Tvoju Riječ, po Isusu. Amen.   „Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar? Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj.“ (Jošua 1,8d-9)   Dobro jutro i blagoslovljen ti dan!

Autor: Ana Marija Lončar; Book.hr 


 1,517 total views,  8 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.