Izdvojeni članak

Posudivanje i davanje novca

Posuđivanje novca je vrlo opasno za vaš unutarnji mir. Ako vas netko zamoli da mu posudite novac morate odmah u samom startu računati na to da taj novac koji mu posudite nećete više nikad u životu vidjeti.

Ja sam to osobno doživio i to nebrojeno puta kada sam posudio nekome novac. Novac koji sam posudio do dan-danas nije mi vraćen niti će mi ikad biti vraćen, a molile su me osobe da im posudim novac zaklinjući se Bogom i svojom djecom koja su im kako kažu „svetinja“ jer su znale da sam vjernik.

Ono što želim reći je da te osobe nikada neće živjeti u miru jer kuneći se Bogom i svojom djecom na sebe su stavile jedno veliko zlo koje će ih pratiti cijeli život. Tek kad vrate ono do čega su svojim lažima i prevarom došli Božji blagoslov će se vratiti na njih.

Stoga vam dajem svoj savjet: Ako vas netko zamoli da mu posudite novac nemojte mu ga ni u kojem slučaju posuditi. Dajte mu, naravno ako ste u mogućnosti, nešto malo novca npr. da si može kupiti kruh i to dajte od srca tj. pomozite mu svojim malim znakom pažnje. I to učinite samo jednom!

Naime, ako nekoj osobi posudite ili date veći iznos novca zasigurno će vas ta ista osoba kojoj ste novčano pomogli nakon određenog vremena ponovno tražiti za istu uslugu i to će se tako ponavljati unedogled. Čuvajte se stoga posuđivanja i davanja novca.

Imajte na umu da je novac nužno zlo, a ne možete i da hoćete pomoći svima. No, ako već želite učiniti neko dobro djelo tj. djelo milosrđa tada je najbolje i najsigurnije novac donirati anonimno za siromašne, bolesne, progonjene itd.

Na taj način će vaše srce biti smireno i radosno, a ne iskorišteno i povrijeđeno. Jer radost i mir dolazi od Boga a sve ostalo što stvara nemir, povrijeđenost i očaj je od Sotone. Stoga budite mudri i razboriti u svemu što činite i čuvajte mir u sebi!


Krešimir Jakumetović, Listopad, 2022., Osijek

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Čudo koje se dogodilo i kojima su svjedoci mnogi ljudi…