Domagoj i Krešo Jakumetović

POSJET BUDUĆEM SVETIŠTU A UJEDNO I BUDUĆOJ ŽUPNOJ CRKVI BLAŽENOGA IVANA MERZA U ZAGREBU, NASELJE ŠPANSKO

Dana 12. veljače 2021. imao sam priliku zajedno sa svojim bratom Domagojem posjetiti mjesto na kojem će se nalaziti buduće svetište odnosno župna crkva Blaženoga Ivana Merza u naselju Špansko u Zagrebu.


Mogu reći da mi je bila posebna milost i čast biti na tom posvećenom mjestu na uglu Zagrebačke ceste i Zagrebačke avenije na tzv. Livadi – crkvi na otvorenom na kojoj je uz maleni kontejner s oltarom smješten i kip Majke Božje. S nama su također bili i župljani Župe Bl. Ivana Merza – obitelj Todorić koja nam je s posebnom radošću pokazala to sveto mjesto koje je za sada još u samo početku nastajanja, ali vidljivo je kako su napravljeni već ogromni koraci prema željenom cilju. Mir koji vlada na tom mjestu je neopisiv, unatoč tolikom prometu koji se odvija u neposrednoj blizini „Livade“. Mogli bismo zapravo reći kako je čudesno da upravo taj promet predstavlja užurbanost ovoga svijeta i promatrajući te jureće automobile možemo osjetiti prolaznost i kratkotrajnost života upravo onako kako nam je i naš Blaženik ostavio zapisano u svojim spisima: „Osjećam kako je ovaj život samo prolazna faza u onaj trajni. Čovjek je ovdje samo putnik, njegovo pravo određenje nije na toj zemlji, on je izabran za nešto više.“ Zaustavivši se i mi tako usred tog nezaustavljivog vremena, uputivši u svojim mislima i srcima molitve našoj nebeskoj Majci Mariji i blaženomu Ivanu Merzu na našim licima zasjala je radost a u nutrini duše zavladao je osjećaj mira, vjere, nade i još većeg pouzdanja u Isusa Krista i njegovu beskrajnu ljubav i milosrđe. Iako je vani na prostoru Livade bilo veoma hladno ta hladnoća za nas je bila blagoslov jer je zapravo nismo ni osjetili. A umjesto hladnoće doživjeli smo toplinu Božjeg zagrljaja i njegove prisutnosti među nama.


Za portal:  Rastimo u vjeri: Krešimir Jakumetović

(Visited 59 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
( Mk 1,40-45). I dođe k njemu neki gubavac, klekne…