Poruka za Nedjelju Dobrog Pastira (2018.)

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, predsjednik Vijeća HBK
za sjemeništa i duhovna zvanja, uputio je poruku za ovogodišnju Nedjelju Dobrog Pastira.

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, predsjednik Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, uputio je poruku za ovogodišnju Nedjelju Dobrog Pastira.
Tema poruke pape Franje za Svjetski dan molitve za duhovna zvanja je ”Slušati, razlučivati, živjeti Gospodinov poziv” pa će se s tim u skladu i Opća redovita sinoda biskupa u listopadu, koja je posvećena mladima, održati pod naslovom: ”Mladi, vjera i razlučivanje zvanja.”
 
Nadbiskup ističe da, premda živimo u nemirnim vremenima, Bog nas ne napušta. Poziva nas da izađemo iz svoga ”ja” i okrenemo se onom ”ti” – konkretnoj osobi, onima kojima je potrebna bliskost ljudi i blizina Boga. ”Bez obzira na godine, poziv je uvijek svjež i mlad jer Bog je mlad, kako reče papa Franjo. Pozvani su znak Božje mladosti.”
 
Odluku o odazivu nije dobro odlagati. ”Svaki je čovjek pozvan bilo na laički život u braku, bilo na svećeništvo ili redovništvo kako bi ovdje i sada postao Kristovim svećenikom, redovnikom, redovnicom, ili roditeljem – ocem i majkom. Doista je lijepo i velika je milost biti potpuno posvećen Bogu i služenju braći i sestrama”, stoji u poruci.
 
Mlade po godinama i u duhu papa Franjo poziva i potiče: ”Poslušajte Gospodinov glas! Prepoznajte svoje osobno poslanje u Crkvi i svijetu! Prihvatite ga i živite u današnjem času kojeg vam Bog daje.”


 Autor: IKA

 3,333 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.