Poruka za Nedjelju Dobrog Pastira (2018.)

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, predsjednik Vijeća HBK
za sjemeništa i duhovna zvanja, uputio je poruku za ovogodišnju Nedjelju Dobrog Pastira.

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, predsjednik Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, uputio je poruku za ovogodišnju Nedjelju Dobrog Pastira.
Tema poruke pape Franje za Svjetski dan molitve za duhovna zvanja je ”Slušati, razlučivati, živjeti Gospodinov poziv” pa će se s tim u skladu i Opća redovita sinoda biskupa u listopadu, koja je posvećena mladima, održati pod naslovom: ”Mladi, vjera i razlučivanje zvanja.”
 
Nadbiskup ističe da, premda živimo u nemirnim vremenima, Bog nas ne napušta. Poziva nas da izađemo iz svoga ”ja” i okrenemo se onom ”ti” – konkretnoj osobi, onima kojima je potrebna bliskost ljudi i blizina Boga. ”Bez obzira na godine, poziv je uvijek svjež i mlad jer Bog je mlad, kako reče papa Franjo. Pozvani su znak Božje mladosti.”
 
Odluku o odazivu nije dobro odlagati. ”Svaki je čovjek pozvan bilo na laički život u braku, bilo na svećeništvo ili redovništvo kako bi ovdje i sada postao Kristovim svećenikom, redovnikom, redovnicom, ili roditeljem – ocem i majkom. Doista je lijepo i velika je milost biti potpuno posvećen Bogu i služenju braći i sestrama”, stoji u poruci.
 
Mlade po godinama i u duhu papa Franjo poziva i potiče: ”Poslušajte Gospodinov glas! Prepoznajte svoje osobno poslanje u Crkvi i svijetu! Prihvatite ga i živite u današnjem času kojeg vam Bog daje.”


 Autor: IKA

2,685 total views, 3 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: