Vijesti

Poruka HBK nadbiskupa Želimira Puljića nakon potresa i događaja

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić je u javljanju u program Hrvatskoga katoličkog radija, nakon potresa koji se dogodio 29. prosinca u 12:19 s epicentrom kod Petrinje, uputio poruku nade.

„Ja sam tako potresen da bih najradije šutio, Bogu se molio, suosjećao s ljudima. Htio bih reći da sam blizu“, poručio je nadbiskup Puljić dodavši da vjeruje kako su i svi stanovnici Hrvatske blizu svima koji su pogođeni potresom. Blizinu je izrazio i svima koji pomažu pogođenima, od vojske, policije, vatrogasaca i volontera do odgovornih na javnim službama.

Nadbiskup Puljić blizinu je osobito izrazio zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću i sisačkom biskupu Vladi Košiću.

Zahvalio je i svim izvjestiteljima koji nastoje prenijeti istinite informacije i ujedno probuditi nadu.

„Ohrabrite se ljudi niste napušteni!“, naglasio je predsjednik HBK.

Također je poručio da dijeli tjeskobu roditelja djevojčice poginule u potresu: „Neka budu sigurni – nisu sami, nisu napušteni“, rekao je mons. Puljić.

„Ohrabri se narod moj! Ohrabrite se ljudi! Ima netko tko prati i ovo sve. Ima Providnost Božja koja prati povijest pojedinaca i naroda“, istaknuo je otac nadbiskup, zaključivši riječima psalmista:

„Bog je utvrda naša. On je zaklon naš. On je pomoćnik spreman priteći u nevolji i stoga ne bojmo kad se ljulja zemlja, kad se bregovi ruše i more nasrće. Neka buči, neka bjesne i valovi morski, neka bregovi dršću od žestine njihove, s nama je Jahve nad vojskama, naša je utvrda Bog Jakovljev.“

„Ne bojte se niste sami – s vama smo, a osobito je s vama Božja providnost koja će vas pratiti u ovim teškim trenucima“, rekao je na kraju nadbiskup Puljić. Prenosi portal: IKA

 

  • Jak potres magnitude 6,2 zatresao je u 12:19 Petrinju, a snažno se tresao i Zagreb
  • Podrhtavanje se osjetilo u cijeloj Hrvatskoj, ali i BiH, Sloveniji, Srbiji pa čak i Italiji
  • Materijalna šteta u Petrinji je ogromna, puno objekata je razrušeno
  • U Petrinji je poginula 12-godišnja djevojčica
  • Jedan je statičar izvučen u besvjesnom stanju iz jedne zgrade
  • Predsjednik Milanović i Andrej Plenković stigli su u Petrinju
  • U razrušeni grad brzo su stigli i pripadnici Hrvatske vojske
  • Za Sisačko-moslavačku županiju ukidaju se propusnice, a i šire, kazao je ministar Božinović

 

Kako se doznaje potresi se osjetili  i u drugim gradovima ko što su Osijek, Đakovo i okolina u Slavoniji.
Najviše su stradali Petrinja, Sisak i Zagreb. Zbog ove teške situacije koja je zadesilo potresom pozivamo sve crkve ,grupe i druge kršćanske udruge da se mole za ovu cjelokupnu situacija, da u svakom gradu se osniva pomoć stradanjima u potresu i da se skupi što više donacije novčane i druge da se pomogne ljudima koji su ostali bez svojih kuća, da zajedno pomognemo tim gradovima i mjestima, svaka pomoć dobro dođe da vratimo tim ljudima život.

Hvala vam i Bog vas Blagoslovio.


Autor: Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
'Kažem vam ako budete tako činili Bog će vam dati…