Vijesti

Poradi grijeha koje učinismo zaplači danas nad Mukom Isusa i bolima Marijinim u teškim trenućima


Veliki petak je kršćanski spomendan Isusove muke i smrti. Slavi se u petak prije Uskrsa. Na ovaj se dan kršćani diljem svijeta sjećaju Isusove teške i nasilne osude, muke i same smrti. Ovo je jedini dan kada se zabranjuje slaviti sveta misna otajstva. 

Sjeti se grijeha čovječe i zaplači danas nad Mukom Isusa i bolima Marijinim. Danas kada otajstveno Isus biva predan i odveden. Poradi tvoga grijeha. Sjeti se čovječe i obrati se. Pusti suzu za Bogom. Plači sa Majkom da ti srce omekša i postane hram štovanja Boga. Da bude izvor ljubavi za gladne ljubavi i ranjene grijehom. Sjeti se grešniče Ljubavi Boga. ja ne zaboravim. Nikada.

Karmelićanin Krešimir Josip Bahmec na svojim je društvenim mrežama objavio tekst o Isusovoj i Marijinoj patnji. U nastavku prenosimo cijelu objavu.

Sjećam se kao klinac da je kodeks majke bio najjači zakon. Opsovati majku značila bi neizbježna tuča. Jer majku se ne dira. Nikada. Jedna je majka. Jedina. Isus je također imao majku. Moleći križni put i razmatrajući Muku Kristovu razmišljao je sam što je Isusa najviše bolje.

Izdaja, ravnodušnost, boli biča, trnove krune, rana na ramenu? Sjetio sam se da je njegova sveta Majka sve to gledala. Sjetio sam se da ako me netko treba tući ili ubiti, samo da moja majka bude daleko, da ne vidi niti zna išta. Ali Isusova majka je bila blizu. Sjedinjene Države sa Sinom trzale su se na svaki udarac bičem. Padala je dušom u dubine ljudskog grijeha kod svakog Isusovog pada na križnom putu.

Padala je dušom u dubine ljudskog grijeha kod svakog Isusovog pada na križnom putu. Majka Isusova je vidjela pljuvanje Svetog Lica, čuške i udarce nezahvalnih grešnika, smijanje i urlanje đavla u srcu grešnika koji muči Stvoritelja i Otkupitelja. Majka je cijelo vrijeme bila tu. Nije uzmaknula ni koraka. Majka Marija je danas na misi. Majka Marija je odbolovala svaki tvoj grijeh.

Sjeti se čovječe kada griješiš teško da bičuješ Isusa i da bičuješ dušu Njegove Majke. I kad lako griješiš i misliš da to nije ništa, da ismijavaš Svete Rane Spasitelja i da mu se rugaš, da ne mariš za suze njegove Majke. Sjeti se čovječe kada griješiš teško da bičuješ Isusa i da bičuješ dušu Njegove Majke. Isus je sve to mogao i htio pretrpjeti da te spasi vječne propasti.

Sjeti se da je s njime bila i Majka. I da ga je to najviše bolje. Ne zaboravi da grijehom mučiš Boga i tučeš njegovu presvetu Majku.

Sjeti se svoje majke barem i nepravde koje je trpila iz ljubavi za tebe, sjeti se da si zaslužio kaznu za grijeh a ne tvoja majka, a pogotovo ne Ljubav vječna – Isus Krist i Majka Marija. Pusti suzu za Bogom. Sjeti se grijeha čovječe i zaplači danas nad Mukom Isusa i bolima Marijinim.

Danas kada otajstveno Isus biva predan i odveden. Poradi tvoga grijeha. Sjeti se čovječe i obrati se. Pusti suzu za Bogom. Plači sa Majkom da ti srce omekša i postane hram štovanja Boga. Da bude izvor ljubavi za gladne ljubavi i ranjene grijehom. Sjeti se grešniče Ljubavi Boga. ja ne zaboravim. Nikada.

Na Veliki petak sve je tiho jer se vani ništa ne radi, a posebno se ne radi ako se mora nešto tući npr. čekićem i slično.


Izvor: hkm.hr
(Visited 1.096 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Oni koji su bili tamo a to su učenici koji…