Vijesti

Pogledajte prizor na nebu koji je razveselio mnoge vjernike, Isusa Krist se pokazao svijetu

U zadnje vrijeme događaju se razna čuda nebu bilo u Međugorju ili Fatimi ili negdje drugdje. Tako i ovo čudo nakon zalaska  sunce pojavi se fenomen oblik Isusa Krista raširenih ruku  i gleda prema svijetu koda da poziva narod da se pripreme za njegov skoro dolazak, svi čega ugledati kao Kralja koji dolazi, dali si spreman?

Erich Pech, amaterski fotograf iz meksičke Yaxcabe, zabilježio je u srijedu prizor koji je silno razveselio brojne vjernike. Naime, oblaci su formirali figuru Isusa Krista, i to na način da su podsjetili na Krista Otkupitelja, kip koji prikazuje Isusa Krista na brdu Corcovado u Riju de Janeiru.

“Veliki sam obožavatelj zalazaka sunca. Fotografiram ih svaki put kada sam u prilici, a ovu ljepotu jednostavno moram s vama podijeliti. Ne znam je li u pitanju kakav znak, ali fotografija govori sama za sebe”, napisao je uz objavu Pech, koji je odbacio svaku tvrdnju da se poigrao u Photoshopu s digitalnom obradom zapisa, prenosi webcafe.hr

I doista, nije teško povjerovati da su oblaci tako formirali, a njihovu “poruku” svatko ima pravo tumačiti na način koji to želi.

Lijepo je ako prizor u vjernicima probudio nadu, ako su ga doživjeli kao najavu povratka Božjega sina, ili možda kao poruku da je tu i da bdije, ali isto tako nitko ne bi smio zamjeriti i onima koji su ponudili drugačije tumačenje koje nema veze s religijom.

Ercick dok je slikao slučajno zalazak sunca iznenadio i vidio oblik Isusa Krista

Prema njihovu mišljenju, u pitanju je bila tek čista slučajnost, a fotografija je dala samo još jedan izuzetan primjer pareidolije. Riječ je o fenomenu kada naš mozak nasumičnim detaljima pridodaje značenje jer naprosto vidi poznat mu obrazac. Dakle, bdijte jer ne znate kad će doći gospodar kuće, uvečer, u ponoći, kad se oglase pijetli ili ujutro, da ne bi došao iznenada i našao vas gdje spavate.

Što vama velim, to velim svima: Bdijte!’ (Marko 13,35.36) Kao što sluga nije znao, ni mi ne znamo i stoga nikada ne trebamo spavati. Osobito naglašavajući da ne znamo kada će se On vratiti, Isus je želio sve koji ga vole potaknuti na stalnu spremnost. Ukratko, čini se da ono najvažnije što je Isus učinio kako bi nas pripremio za kraj, nalazimo u onome što nam nije rekao, a to je kada će se vratiti.

To nam puno, samo po sebi govori o načinu pripreme. Upravo stoga što ne znamo i što to može biti danas, sutra ili sljedeće godine, trebamo biti spremni već sada.


www.rastimo u vjeri.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Ovo je kratki ali jak intervju sa vidjelicom iz Međugorja…