Svjedočanstva

OBRAĆENJE GLUMCA: ‘Udarila me struja, vidio sam Isusa’ glumac koji je glumio u Passiji Barabu


Poznat vam je film Pasije i nadam se da ste u tom filmu vidjeli glumca koji glumi Barabu koji je obratio nakon što je vidio grom i u tom gromu Isusa te je svoj žito predao Kristu. Evo njegove priče

Baraba se spominje u sva četiri evanđelja Novog Zavjeta: Matej 27,15-26; Marko 15,6-15; Luka 23,18-24; i Ivan 18,40. Njegov se život presijeca s Kristovim na Isusovom suđenju.

Dramatično svjedočanstvo talijanskog glumca koji je vidio Isusa

Muka Kristova već je klasičan film i dobro poznat svim katolicima.

Ali jeste li znali za impresivno svjedočanstvo obraćenja Barabasovog glumca Pedra Sarubija? Tako je, tijekom produkcije filma doživio je nešto nevjerojatno, što ga je dovelo bliže Kristu i Crkvi.

“Osjetio sam električnu struju”

“Kao Baraba, Gibson mi je rekao da izbjegavam gledati Jima Caviezela, koji je glumio Isusa, sve do same scene u kojoj smo se trebali pojaviti zajedno. ‘Barabbas je poput bijesnog psa’, rekao mi je, ‘ali u jednom trenutku postaje štene: kad sretne Sina Božjega i bude spašen.

“Želim da vaš izgled bude kao da netko prvi put vidi Isusa.

“Učinila sam kako je rekao, a kad su nam se pogledi sreli, osjetio sam neku vrstu talasa. Kao da sam stvarno vidio Isusa. Nikada nisam doživio tako nešto u svim svojim godinama glume”, rekao je talijanski glumac.

U tom trenutku, Sarubbi je rekao da je konačno pronašao mir za kojim je čeznuo. 

“Bio je to veliki utjecaj” , rekao je za Zenit . “ Osjećao sam se kao da postoji električna struja između nas. Vidio sam samoga Isusa.”

“Kad me gledao, u njegovim očima nije bilo mržnje ili ogorčenosti – samo milosrđe i ljubav”, priznao je u svojoj knjizi Od Barabe do Isusa: Preobraćeni pogledom. 

“To nije bilo samo profesionalno, već prije svega ljudsko iskustvo”, dodao je Sarubbi . “Nije mi neugodno reći da sam tijekom snimanja imala preobraćenje.  Svi glumci koji su sudjelovali malo su se promijenili nakon ovog iskustva, ali ja sam naučio puno više iz filma nego s bilo koje konferencije.”

Glumac je objasnio i svoj dugi put do obraćenja.

“Proveo sam opsežna antropološka istraživanja, kao čovjek i kao glumac. Poučen sam borilačkim vještinama… Živio sam u tibetanskom samostanu šest mjeseci uz zavjet šutnje. Vježbao sam meditaciju u Indiji. Živio sam u Amazoniji. Postigao sam konačni cilj ove potrage u Isusu.” 

Što se dogodilo s Barabom nakon oslobađanja? Biblija ne daje tu informaciju, a ni svjetovna povijest ne pomaže. Je li bio zahvalan? Je li konačno postao kršćanin?

No, izbori dostupni Barabi dostupni su i svima nama: predati se Bogu uz zahvalno priznanje toga što je Krist učinio za nas ili prezreti dar i nastaviti živjeti odvojeno od Gospodina. Baraba se obratio i predao svoj život Kristu i više se ne bavi kriminalom.

Evo glumčeve scene kao Barabe: 


Izvor: churchpop.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Vrijeme je Korizme i svi većinom znamo što je to.…