Foto i video Pogledajte 20-25 tisuća ljudi okupljenih na Hodu za život u Zagrebu i kako je bilo!

U Zagrebu i Splitu održan je Hod za život. Transparent u prvom redu Hoda nosio je prevažnu poruku: “Za temeljno ljudsko pravo – život”.

Više desetaka tisuća ljudi, hodajući Zagrebom i Splitom uz pjesmu i veselje iskazuju solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i svakom drugom djetetu, njegovoj majci, ocu, obitelji i Hrvatskoj.

Pogledajte kako je bilo u Zagrebu:

 

Incorrect URL attribute defined

 

“Svi medicinski fakulteti u Hrvatskoj na pitanje Ustavnog suda kad počinje život čovjeka odgovorili su – začećem, spajanjem jajne stanice majke i spermija oca. Kod začeća određeno je jesmo li muško ili žensko, imamo li zelene ili smeđe oči, plavu ili crnu kosu, naša visina, građa tijela, muzikalnost ili talent za sport. Srce koje danas kuca u grudima svakog od nas – počelo je kucati 18. Dan nakon začeća – svaka žena i muškarac imaju pravo znati ove znanstvene činjenice”, izjavila je Hajdi Begović, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu.

 

“Lijepo je vidjeti mlada lica koja se zauzimaju za život. Svaki život počinje začećem, u majčinoj utrobi od 18. dana kuca srce.
Tko ima pravo odlučiti da to biće nema pravo na život?”, poručila je Begović.

 

Kristina Bakula posebno je pozdravila Adama Kadića, dječaka s Downovim sindromom i njegovu majku Slavicu.

“Oni nisu s nama ali dogodine Hod za život stiže k njima u Osijek”, poručili su organizatori.

Policija je procijenila da je u Hodu za život u Zagrebu sudjelovalo oko 15 tisuća ljudi, no brojka bi mogla biti puno veća.

Čak 500 volontera u Zagrebu i Splitu sudjelovalo je u organizaciji Hoda, donirajući svoje vrijeme i vještine izražavajući solidarnost sa svom djecom – roĎenom i neroĎenom te njihovim majkama, očevima i obiteljima.

 

Izvor: narod.hr

2,062 total views, 3 views today

Komentar

0 Comments

  No comments!

  There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

  Leave reply

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  %d blogeri kao ovaj: