Izdvojeni članak

Počinje korizmena kampanja inicijative 40 dana za život i molimo za pobačaj da ih ne bude

Nova kampanja (proljetna, tj. korizmena) inicijative “40 dana za život“ počinje na Čistu srijedu 6. ožujka u cijelom svijetu. U Hrvatskoj u kampanji sudjeluje 29 gradova na 31 mjestu bdjenja, a kampanja traje do 14. travnja.


U Hrvatskoj u kampanji sudjeluje 29 gradova na 31 mjestu bdijenja, a kampanja traje do 14. travnja. „Kao i svaku kampanju do sada, htjeli smo naglasak, uz molitvu i post, miroljubivo bdijenje i osvješćivanje lokalne zajednice, staviti i na neku dodatnu temu. Tako smo za ovu kampanju odabrali temu priziva savjesti, a geslo ove kampanje jest ‘Blago čovjeku koga ne osuđuje vlastita savjest’. (Sir 14, 2)“, rekla je Petra Milković, izvršna direktorica kampanje.

Inicijativa je za ovu kampanju izabrala i nebeskog zaštitnika, Bl. Alojzija Stepinca, kojem se posebno utječu u molitvi za prestanak pobačaja u hrvatskom narodu. Pokreće ih i njegov citat: „Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu.“

 

 

„Željeli smo u kampanji, u ovom milosnom vremenu i milosnoj godini, posebno naglasiti molitvu, post, pokoru i vršenje zadovoljštine za grijeh pobačaja. Stoga, pozivamo sve ljude dobre volje, osobito vjernike, na redovitu molitvu, odricanje, post, svakodnevnu misu, čestu ispovijed te primanje pričesti, kako bi grijeh pobačaja u našem narodu zauvijek nestao“, rekao je Ante Čaljkušić, predsjednik Inicijative. Tijekom kampanje održat će se niz tribina i predavanja na temu priziva savjesti, a neka su već počela.

„Velika nam je radost bila ugostiti dr. Mirjanu Radan kao predavačicu na tribini u Križevcima te dr. Ivana Zmijanovića na predavanju u Čakovcu“, rekao je Krunoslav Puškar, koordinator Inicijative za sjevernu i sjeverozapadnu Hrvatsku te Istru i Kvarner. „Tijekom ove kampanje diljem Hrvatske održat će se tribine i predavanja na kojima će govoriti stručnjaci – liječnici, medicinsko osoblje, farmaceuti – i vjerujemo da će svi koji na njih dođu moći naučiti nešto novo, postaviti pitanja te da će sva ta predavanja biti vrlo uspješna“, rekao je Puškar.

Marija Šošić, koordinatorica Inicijative za Dalmaciju, dodala je: „Kao molitvena i duhovna potpora, u kampanji su se Inicijativi pridružili Rab i Poreč, a uz sve što će se događati, nastavlja se i prikazivanje filma ’40 dana…’ po župama diljem Hrvatske te mnogi programi Udruge Hrvatska za Život“.

„U tijeku su prijave za program Oprostom oslobođene u Zagrebu, Ludbregu i Đakovu. To je program za iscjeljenje rana spontanog ili izabranog pobačaja“, podsjetila je Lidija Dugan, provoditeljica tog programa i koordinatorica Inicijative za Slavoniju.


Autor: međugorje.info

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Pepelnica ili Čista srijeda, kojom započinje razdoblje korizme, odnosno vrijeme…