Duhovna glazba

Pjesmi posvećenoj svetom Josipu trebalo je dvije godine da je uskladi i otpjeva.

Argentinski katolički skladatelj i pjevač mačevi Ruiz Luque REKAO  je kako je trebalo dvije godine da se sastavi pjesma  sv. Josipu da napiše i da se otpjeva.

Izvor: https://www.aciprensa.com/


32-godišnji mačevi Ruiz Tagle objasnio je argentinskoj katoličkoj tiskovnoj agenciji (AICA) da je 2016.godine počeo skladati “pjesmu San Josea”, “jedne je noći molio i razmišljao o njegovoj slici”.

“Uvijek mi se činilo “svetim”. Uvijek sam se divio njegovoj poniznosti, jednostavnosti i potpunom povjerenju u Božje planove, što ga je učinilo dostupnim kad god ga je Bog tražio nešto.”

“Svaki put kad je Bog razgovarao s njim u snu, ustao je i učinio što je rekao, nije sumnjao u ništa, samo je uzeo svoje ruke posao, bez obzira na to razumije li zašto”, dodala je.

“Te noći sam mislio, a tamo sam imao izraz da napišem i otpjevam posebno tu pjesme posvećeno ” Svetom  Josip, Božji čovjek “koji je usred pjesme, kao i njezina melodija da sastavim “, rekla je pjevačica.

Bez većeg znanja u glazbi ili kompoziciji, hranili su ih evanđeoskim riječima, molitvenim riječima te uspjeli smo  završiti pjesmu  prije Uskrsa.

Godinama kasnije skladala je pjesmu “Al Santísimo Sacramento” koja je čak odabrana za Nacionalni euharistijski kongres održano je prvi puta  u Tucumánu.

Mechi nam je otkrio da na tom putu služenja “morate odustati od svojih misli, vjerovati mu i u njegovo vrijeme, iako to ponekad košta dosta vremena , i ponekad je potrebo i dugo vremena i godina, ali u trenutku kada Bog želi, to se  mora učiniti, to će biti učinjeno.”

“Ključ je u tome, vjerujući u Boga, i njegovim riječima ,i biti spremni za ono što nam predlaže”, rekao je.

“Ukratko, tako je sveti Josip živio svoj život: dopuštajući je da ga Bog vodi i  vjerujući u njega, živeći krotko pred Božjim licem, zaključio je.

(Visited 107 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Ne bi bilo dobro da samo ostanemo na poznatoj rečenici…