Vijesti

Pazite se: Ovo su zamke i spletke koje đavao čini kako bi nas prevario

Čuvaj te se zamki jel đavao u zadnje vrijeme radi velike zamke kako bih vas uvukao u grijeh i odvojio od Boga, đavao je toliko se pojačao da pokušava najviše vjernike loviti.

Molitvom i snagom uz Gospodina možete jedino pobijediti pa čak i da vam pokušava zamku podmetnuti, biti ćete upozoreni na vrijeme.

Ima osoba koje đavao ne smeta u činjenju velikog broja dobrih djela, jer dobro koje čine poslužit će mu da ih prevari.

Postupak đavla prema početnicima u duhovnom životu sastoji se u odvraćanju od dobra ili u zamjenjivanju većeg dobra manjim, prividnim ili štetnim, ili u odabiru nečega što nadmašuje njihove sile i ne odgovara njihovom sadašnjem duševnom stanju, piše portal Bitno.net

Njegovo spletkarenje prema savršenim dušama sastoji se u mučenju, u pokušaju narušavanja njihova mira kako bi ih na taj način, kada se posve izmore i klonu, odvratio ako je moguće od Boga, učinio žalosnima i potištenima, oslabio njihovu volju u vršenju dobrih djela te ih naveo na mlitavost i mlakost.

Ima osoba koje đavao ne smeta u činjenju velikog broja dobrih djela, jer dobro koje čine poslužit će mu da ih prevari.

Glavna mu je nakana navesti duše na smrtni grijeh. Međutim, ako vidi da ne može uspjeti u svojim naumima, on promijeni oružje i gleda da one u dobru koje rade učine što više lakih grijeha. Kad ih je ovako oslabio, nije mu ih teško na kraju oboriti u koji smrtni grijeh.

Prema našim se dobrim nakanama đavao ponašao kao faraon prema Izraelcima kada su htjeli u pustinji prinijeti Bogu žrtvu. Kako im nije mogao posve odbiti molbu, on im je postavljao ograničenja što je više mogao. Jedanput bi ih pustio uz uvjet da ostave svoje žene i djecu u Egiptu, drugi put da ne povedu sa sobom blago. Đavao se služi gotovo istom varkom. Ako smo stvorili dobru odluku, i on je ne može posve omesti, gleda je barem što više spriječiti. On je zadovoljan ako može makar nešto od Božjega djela otrgnuti, samo da ne bude potpuno i čitavo.

Katkad odlučimo učiniti neko dobro u određenom vremenskom roku, ali tada dolazi đavao kako bi nas omeo u izvršenju prikazujući nam poteškoće, izazivajući prigovore ljudi, pobuđujući u nama odvratnost a sve ne bi li nas naveo na djelomično napuštanje ili potpuno odustajanje od prve namjere. Nastoji u nama pokolebati jakost, oduševljenje i ustrajnost.

Vidi li da nam se ne može poteškoće kojima bi nas htio pokolebati prikazati kao neizbježive, prikazuje ih barem kao moguće, kako bi nam oduzeo srčanost plašeći nas opasnostima i poteškoćama.

U tome se služi našim zlim raspoloženjima. Nadalje, stanjima u kojima ne dajemo milostima da potpuno u nama djelovanje pružamo đavlu jak oslonac za odvraćanje od dobra. Pri tom gubimo nebrojene milosti i zasluge.

Često se događa da nam Duh Sveti nadahne koju dobru misao, a đavao je oduzme podmetnuvši drugu koja, premda nije zla, puno škodi. Ta nam nova misao oduzima oduševljenje i mir što nam ih je dala prva koja je bila od Boga. Zato moramo biti na oprezu i prvu misao dobro držati, a drugu odbiti. Iznimno je važno brižno bdjeti nad našim mislima, pratiti ih u početku, u razvitku i svršetku.


Izvor: bitno.net

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Volimo biti duhovni a dali je i Isus u tvome…