PATER MARKO GLOGOVIĆ // Djeca srca Josipova

Poučimo našu djecu da ljube Boga i sve bližnje, stvorene na Njegovu sliku! Molitva je temelj te pouke: shvatit će sami, da ljubimo one za koje molimo, da nam je do njih stalo, da im želimo najbolje. Molitva djece čini čuda!


U ovoj pobožnosti djeca mole za djecu, pod moćnim patronatom Prečistog Srca svetog Josipa. Naime, sveti je Josip bio branitelj nerođenog Isusa, kao i svoje zaručnice – supruge Marije, u blagoslovljenom stanju. Njegovo je Srce bdjelo nad malenim Isusom i zasigurno i danas bdije i želi pomoći svima malenima, a ponajviše najmanjima nedužnima između nas. Onima koji se još ni rodili nisu, ali već su osobe, stvarni ljudi, s besmrtnom dušom i velikim potencijalom vjere, ljubavi, svetosti…

Molitva s djecom uvijek treba biti prilagođena njihovoj dobi. Ne preduga, a kako odrastaju, važno je dodavati i druge nakane, puštati djecu da mole srcem, vlastitim riječima, da vrše jednu „malu liturgiju“ u prostoriji u kojoj molite kao roditelji (djedovi i bake) s njima. Na primjer: neka zapale svijeću, otvore Bibliju, donesu raspelo, stave cvijeće pred kip ili sliku Majke Božje, započnu molitvu znakom križa… Tako će naučiti voditi molitvu i prihvatiti lakše njezinu temeljnu važnost u duhovnoj stvarnosti života.

Ovdje predlažemo sljedeći način molitve za nerođenu i svu ostalu djecu, osobito onu kojoj prijeti abortus; koja su siromašna i gladna; koja su bolesna, zlostavljana, u ratnim okolnostima, u teškim životnim prilikama… Na čast Prečistog Srca Josipova, molit ću: Sedam puta: Zdravo Marijo… Dodajem i ove zazive: Srce Josipovo, moli za nerođenu djecu!

Srce Josipovo, zagovaraj svu djecu svijeta! Srce Josipovo, blagoslovi mene i sve moje drage! Srce Josipovo, budi sreća nesretnoj djeci! Srce Josipovo, budi zdravlje bolesnoj djeci! Srce Josipovo, zaštiti svu djecu u opasnostima! Molim i ovu molitvu: Sveto Srce Josipovo, koje si čuvalo Isusa i Mariju, Tebi se predajem, Tebe ljubim, zazivam Te i častim: pogledaj i moli za svu djecu svijeta, nerođenu i rođenu, te isprosi kod Gospodina i Boga našega sve potrebne milosti za njihov život zemaljski i za sretnu vječnost. Amen.

 


Autor: book.hr

Podržite nas misiju i rad portala ovdje

 1,356 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.