„Pasija 2: Uskrsnuće”: Novi film Mela Gibsona

Film koji detaljno opisuje tjeskobu koju su iskusili Kristovi učenici u tri dana između raspeća i uskrsnuća.


„Pasija 2: Uskrsnuće”, novi film Mela Gibsona, nastavak filma „Pasija“, bit će prikazan u kinima tek za ovogodišnji Veliki tjedan. I prethodni film „Pasija“ počeo jes prikazivanjem u kinima tijekom Velikog tjedna, a zabilježio je međunarodnu zaradu od 611,899,420 dolara. Visoka zarada svakako je bio jedan od razloga što se redatelj odlučio isto učiniti i s novim filmom.

GLUMAČKA POSTAVA

Na velikom platnu pojavit će se isti glumci iz prve „Pasije“: a to su: Jim Caviezel (u ulozi Isusa), Maia Morgenstern, Christo Jivkov i Francesco De Vito.

ZANIMLJIVOSTI O FILMU
Prvi put u povijesti filma bit će prikazana tri dana nakon Kristove smrti. Nova Pasija 2: „Uskrsnuće“ započinje tamo gdje je prva završila, tj. u trenutku Kristova ukopa, nakon kojega će se, trenutak po trenutak, pripovijedati o tri dana nakon Kristove smrti.

Među raznim scenama filmske priče bit će prikazane spletke u Herodovoj palači te nedjelja Uskrsnuća u Jeruzalemu. Nadalje, redatelj nije zaboravio prikazati snažne tematike poput: vlasti, pohlepe i ambicije nekih likova koji su uključeni u raspeće poput Poncija Pilata, Kajfe i Jude.

“Film – prema onome što kaže sam Mel Gibson – neće biti samo prikaz jednog izvanrednog događaja kao što je Kristovo Uskrsnuće, već i svih događaja koji su s njim povezani, a koji dodatno svjedoče o njegovom značenju.” Scene su snimane u: Izraelu, Maroku i Europi.

Film je koštao oko 20 milijuna dolara. Prvu verziju scenarija napisao je Dan Gordan (scenarist «The Hurricane» i «Murder in the First»), a kasnije ga je prepravio Randall Wallace (scenarist filma „Braveheart“, filma u kojem je Gibson trijumfirao u dvostrukoj ulozi i redatelj i glumca).

 


 3,977 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.