Vijesti iz Vatikana

Papina molitvena nakana za rujan: za mlade u Africi

‘Afrika je bogati kontinent, a najveće bogatstvo jesu mladi.’

Afrika je bogati kontinent, a najveće i najdragocjenije bogatstvo jesu mladi, istaknuo je papa Franjo u video-poruci koju je poslao putem svoje ‘Svjetske molitvene mreže’ prilikom objavljivanja molitvene nakane za mjesec rujan koja glasi: Ulagati u obrazovanje mladih Afrikanaca koji su najveće bogatstvo kontinenta.

– Mladi imaju pravo na obrazovanje, oni moraju imati mogućnost biranja između prepuštanja da ih prevladaju teškoće, i preobražavanja teškoća u prilike. Potrebno je ulagati u njihovo obrazovanje kako bi se zajamčila budućnost Afrike, te stvarati na taj način radna mjesta u njihovim zemljama – naglasio je papa Franjo u poruci.

Prema statistici Međunarodne organizacije rada za 2017. godinu, u subsaharskoj je Africi 12,9% mladih Afrikanaca u dobi od 15 do 24 godine nezaposleno. UNESCO, Organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu Ujedinjenih naroda,  procijenila je da prošle godine gotovo 60% mladih Afrikanaca u dobi između 15 i 17 godina nije pohađalo školu.

 

Autor: vaticannews.va

(Visited 9 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Svake godine 8. rujna katolički vjernici slave blagdan Male Gospe.…