Papin izaslanik mons. Henryk Hoser stigao u Međugorje

‘Ovo mjesto molitve sada je poznato u cijelome svijetu.’

Nakon Sarajeva i Mostara u Međugorje je jučer stigao mons. Henryk Hoser, posebni Papin izaslanik Svete Stolice za župu Međugorje. Nakon susreta s franjevcima, župljanima i ostalim prijateljima Međugorja uputio se u župnu crkvu svetoga Jakova gdje se pomolio i obratio nazočnima.

– Nalazimo se u mjestu u kojem se okuplja mnoštvo hodočasnika. Svi zajedno molimo zagovor Majke Božje, da otvori naša srca milosti Božjoj, da milosti Božjoj otvori i naše umove, da ih otvori milosti, crkvenom nauku i Riječi Božjoj. Naš život je Duh Sveti, a On je duša Crkve. Tražimo Božju istinu, Božju istinu o sebi samima, tražimo također Božju istinu o čovjeku. Ovo mjesto molitve sada je poznato u cijelome svijetu. Sveti je Otac jako zainteresiran za razvoj pučke pobožnosti koja se događa u ovome mjestu. To je također dio moje misije – vrednovati pastoral ovoga mjesta, te predložiti smjernice koje bi se trebale ostvariti u budućnosti. Dolazim iz zemlje koja gaji iznimnu pobožnost prema Majci Božjoj. Marija je Kraljica Poljske. Želim svima vama da učinite Mariju Kraljicom svoga života. Za sada samo toliko – kazao je nadbiskup Hoser.

Nakon toga je pozdravio i blagoslovio sve prisutne te se uputio u župni ured.

Međugorje godišnje posjeti između 2 i 2,5 milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta te se ubraja među najveća katolička hodočasnička mjesta. Papa je poslao posebnog izaslanika kako bi osigurao pastoralnu skrb hodočasnika neovisno o vjerodostojnosti ukazanja koja po tvrdnjama vidjelaca traju od 1981. godine.

 

1,681 total views, 4 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: