Vijesti iz Vatikana

Papa zbog korone molitvu vodi iz knjižnice: Tu je kao u kavezu

Sveti Otac se na početku našalio rekavši da je “pomalo čudan”
Angelus s Papom koji je “u svojoj knjižnici kao u kavezu”. No vidim vas, blizak sam vam! – dodao je papa Franjo

Papa Franjo koji je nedjeljnu molitvu Angelusa prvi put predvodio putem video prijenosa iz svoje privatne knjižnice, izrazio je “bliskost” s bolesnicima od koronavirusa i osobljem koje ih njeguje.

Sveti Otac se na početku našalio rekavši da je “pomalo čudan” Angelus s Papom koji je “u svojoj knjižnici kao u kavezu”.

– No vidim vas, blizak sam vam! – dodao je, nakon čega je na samom kraju pozdravio okupljene na Trgu svetog Petra s prozora Apostolske palače. Vjernici koji su ga pratili na video zaslonima bili su raštrkani na trgu.

Papa je nakon molitve Anđeoskog pozdrava posebno spomenuo žrtve koronavirusa u svijetu.

– U molitvi sam blizu svima koji trpe zbog sadašnje epidemije koronavirusa i svima koji o njima skrbe – istaknuo je Papa koji je i sam prehlađen već desetak dana.

Bio je to prvi put nakon audijencije u srijedu 26. veljače da je izašao iz svoje rezidencije u Domu svete Marte, nedaleko od Bazilike svetog Petra.

– Pridružujem se braći biskupima u pozivu vjernicima da ovo teško razdoblje žive snagom vjere, čvrstom nadom i žarkom ljubavi. Neka nam ovo vrijeme korizme pomogne da ovom času kušnje dademo evađeoski smisao – rekao je.

To je prvi put da je papa Franjo nedjeljnju molitvu molio putem video prijenosa a ne sa svog prozora, zbog vladine mjere radi sprječavanja širenja koronavirusa.

Papa je usto pozvao vjernike da zajedno s njim mole za “sirijski narod a napose za stanovnike na sjeverozapadu zemlje koji moraju bježati”.

– Opetujem svoju veliku zabrinutost za neljudske uvjete u kojima su ti bespomoćni ljudi među kojima je puno djece čiji je život u opasnosti. Ne smijemo skretati pogled s te humanitarne krize – upozorio je Papa ozbiljnim tonom, pozdravljajući udruge za pomoć Sirijcima.

Autor: HINA


 

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Nakon sumnje više zaraženih koronavirusom na tom području, palestinsko Ministarstvo…