Papa: Zaštita života najbolji je put za sprječavanje nasilja

Zaštita svetoga bogatstva svakog ljudskog života, od začeća sve do kraja, najbolji je put za sprječavanje svakog oblika nasilja – napisao je papa Franjo 27. ožujka u tweetu, objavljenom na devet jezika na njegovu računu @Pontifex.

U apostolskoj pobudnici ‘Evangelii Gaudium’ Papa ističe da je Crkva uvijek na strani najslabijih, a među njima su i djeca koja se imaju roditi, koja su najnezaštićenija i najnedužnija od svih, i kojima se danas želi osporiti ljudsko dostojanstvo kako bi se s njima moglo raditi što se hoće, oduzimajući im život i promičući takve zakone da to nitko ne može spriječiti (213). Ne treba se očekivati – napisao je papa Franjo – da Crkva promijeni svoje stajalište u tom pitanju. Što se toga tiče želim biti potpuno iskren.

To nije argument podložan eventualnim reformama ili modernizaciji. Nije napredno očekivati da se problemi rješavaju uklanjajući ljudski život. Ali je također istina da smo malo učinili kako bismo na odgovarajući način pomogli ženama koje su u vrlo teškim situacijama, u kojima im se pobačaj čini brzo rješenje za njihovu veliku tjeskobu (214) – stoji u Papinoj apostolskoj pobudnici. 

 

izvor: Radio Vatikan

1,166 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: