PAPA ZAGRMIO O LAŽNIM KRŠĆANIMA: ‘Takvi će završiti loše!’ Evo kako ih prepoznati…

U današnjem vrijeme puno puta sam susreo lažne kršćane, im ih sve više budite na oprezu 

Kršćanin ne može živjeti sa smrću u svojoj duši niti može biti uzrok smrt

Jedini koji nam daje da se nanovo rodimo jest Isus Krist. Nitko drugi. Iz tog se razloga ne treba plaćati ništa – istaknuo je papa Franjo za vrijeme jučerašnje opće audijencije na Trgu svetoga Petra u Vatikanu.

Sveti je Otac k tomu je kazao da vazmeno trodnevlje obnavlja u krštenicima smisao njihova novoga stanja koje apostol Pavao izražava na sljedeći način: „Ako ste suuskrsli s Kristom, […] za onim gore težite, ne za zemaljskim“ (Kol 3,1-2). U krštenju smo suuskrsli s Isusom i umrli smo stvarima i logici ovoga svijeta; rađamo se kao nova stvorenja – istaknuo je Papa dodajući da se to novo stanje treba živjeti konkretno iz dana u dan.

Ako kršćanin doista dopusti Kristu da ga opere i da svuče s njega „starog čovjeka“ kako bi hodio u novosti života, čak i ako ostane grješnik, ne može biti pokvaren.

Kršćanin više ne može živjeti sa smrću u svojoj duši niti može biti uzrok smrti – istaknuo je Papa te je potom iskoristio priliku da upozori na lažne kršćane koji kažu: „Isus je uskrsnuo“, „Isus me opravdao“, u novom sam životu, ali živim pokvaren život. Ti lažni kršćani završit će loše! – kazao je Sveti Otac.

Istina je da su svi kršćani grješnici, pa i on sam, no imamo sigurnost da će nam Gospodin oprostiti kad ga zamolimo za oprost. Korumpirani se pak pravi da je častan čovjek, no u njegovu je srcu trulež.

Isus nam daje novi život – rekao je papa Franjo i ponovno naglasio da kršćanin ne može živjeti sa smrću u svojoj duši niti može biti uzrok smrti. Sjetimo se samo takozvanih „kršćanskih mafijaša“ – napomenuo je Sveti Otac i upozorio da oni nemaju ništa kršćanskoga. Nazivaju se kršćanima, ali nose smrt u srcu i donose je drugima – kazao je Papa i pozvao na molitvu za njih da Gospodin dotakne njihovu dušu.

Napomenuo je potom da svijet postaje prostor za živjeti naše nove živote kao uskrsnuli. Suuskrsnuli smo s Kristom: stajući visoko uzdignuta čela možemo dijeliti poniženje onih koji danas, poput Isusa, i dalje trpe, koji su goli, u potrebi, koji trpe osamljenost i smrt – rekao je Papa i dodao da zahvaljujući Isusu i s Njim možemo postati oruđa otkupljenja i nade, kao i znakovi života i uskrsnuća.

Papa Franjo je današnju katehezu zaključio pozivom svim kršćanima da dobro žive ovo sveto vazmeno trodnevlje kako bi bili sve dublje ukorijenjeni u otajstvo Krista koji je umro i uskrsnuo za nas. Neka nas na ovom duhovnom putovanju prati Blažena Djevica Marija, ona koja je slijedila Isusa u njegovoj muci, koja je bila prisutna i sjedinjena s Njim podno križa i koja je u svoje majčinsko srce primila neizmjernu radost uskrsnuća – kazao je Sveti Otac i zaključio – Neka nam ona izmoli milost da budemo nutarnje uključeni u slavlja predstojećih dana kako bi po njima naše srce i naš život uistinu bili preobraženi.,

stoji, između ostalog, u priopćenju za Radio Vatikan.

Autor: Vjera

 2,549 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.