Papa završio je 32. apostolsko putovanje nakon pohoda Tajlandu i Japanu

Završilo je 32. apostolsko putovanje pape Franje. Od Tajlanda do Zemlje Izlazećeg Sunca, Sveti je Otac podigao glas u obranu života i mira

Papa Franjo vratio se u Rim s 32. apostolskog putovanja, tijekom kojega je posjetio Tajland i Japan. Proteklih 8 dana apostolskog pohoda Dalekom Istoku bilo je obilježeno sastancima, svečanostima, proslavama i svjedočanstvima, a cilj mu je bio potvrditi u vjeri dva azijska naroda, kao i podići glas protiv pošasti zlostavljanja i iskorištavanja najmanjih i najsiromašnijih te protiv nemoralne upotrebe i posjedovanja nuklearnog oružja. Osim toga, Papa je potaknuo mlade da grade budućnost koja se temelji na kulturi bratstva.

Zaštita života i njegova dostojanstva nit je koja povezuje pohode Tajlandu i Japanu, tijekom kojih je Sveti Otac cijeli svijet podsjetio na važnost dijaloga, kao i na ulogu religija u procesu izgradnje pravednije budućnosti u kojoj će se dosljednije uvažavati ljudska prava. Papa je također ponovno podsjetio na Deklaraciju o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, potpisanu u veljači u Abu Dhabiju, koja nije usmjerena samo na dijalog s islamom već i s ostalim religijama.

Odmah nakon polaska avionom iz Tokyja, Sveti je Otac japanskom caru uputio brzojav u kojemu je njegovom carskom visočanstvu, članovima carske obitelji i svim Japancima izrazio zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici i velikodušnoj gostoljubivosti. Jamčim vam svoje molitve i na sve zazivam obilne božanske blagoslove – poručio je Papa.

Izvor: Vatikan


1,889 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.