Vijesti iz Vatikana

Papa završio je 32. apostolsko putovanje nakon pohoda Tajlandu i Japanu

Završilo je 32. apostolsko putovanje pape Franje. Od Tajlanda do Zemlje Izlazećeg Sunca, Sveti je Otac podigao glas u obranu života i mira

Papa Franjo vratio se u Rim s 32. apostolskog putovanja, tijekom kojega je posjetio Tajland i Japan. Proteklih 8 dana apostolskog pohoda Dalekom Istoku bilo je obilježeno sastancima, svečanostima, proslavama i svjedočanstvima, a cilj mu je bio potvrditi u vjeri dva azijska naroda, kao i podići glas protiv pošasti zlostavljanja i iskorištavanja najmanjih i najsiromašnijih te protiv nemoralne upotrebe i posjedovanja nuklearnog oružja. Osim toga, Papa je potaknuo mlade da grade budućnost koja se temelji na kulturi bratstva.

Zaštita života i njegova dostojanstva nit je koja povezuje pohode Tajlandu i Japanu, tijekom kojih je Sveti Otac cijeli svijet podsjetio na važnost dijaloga, kao i na ulogu religija u procesu izgradnje pravednije budućnosti u kojoj će se dosljednije uvažavati ljudska prava. Papa je također ponovno podsjetio na Deklaraciju o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, potpisanu u veljači u Abu Dhabiju, koja nije usmjerena samo na dijalog s islamom već i s ostalim religijama.

Odmah nakon polaska avionom iz Tokyja, Sveti je Otac japanskom caru uputio brzojav u kojemu je njegovom carskom visočanstvu, članovima carske obitelji i svim Japancima izrazio zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici i velikodušnoj gostoljubivosti. Jamčim vam svoje molitve i na sve zazivam obilne božanske blagoslove – poručio je Papa.

Izvor: Vatikan


(Visited 4 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
"Tamni dragulji znače milost koju ljudi ne prose. Slika se…