Vijesti iz Vatikana

Papa primio autističnu djecu iz Austrije: Jedinstvenost i ljepota su u očima Božjem

“Jedinstvenost i ljepota, nit su vodilja koja svaku stvar, „svaki cvijet“, vodi do Boga. Bog je stvorio svijet s velikom raznolikošću cvijeća svih boja. Svaki cvijet ima svoju ljepotu koja je jedinstvena. I svatko je od nas lijep u Božjim očima, i On nas voli”, rekao je papa.

Izvor: Vatican News


Papa Franjo danas se susreo s odgovornima i članovima Centra „Sonnenschein“, ustanove posvećene djeci i adolescentima s poremećajima autističnog spektra.

Sveti Otac je danas bio sretan susrevši se sa svojim gostima, na čijim su se licima vidjeli jednaki osjećaji. Vidim u vašim očima da ste i vi zadovoljni što ste malo sa mnom – rekao je Papa djeci iz austrijskoga centra „Sonnenschein“, koju su dopratili njihovi roditelji i voditelji ustanove koja pruža pomoć djeci i adolescentima s poremećajima autističnog spektra. Vaš dom izgleda kao prekrasan rascvjetani travnjak obasjan suncem, a cvijeće tog doma jeste upravo vi – istaknuo je osvrćući se na naziv ustanove, Sonnenschein, što znači ‘sunčev sjaj’.

Jedinstvenost i ljepota, nit su vodilja koja svaku stvar, „svaki cvijet“, vodi do Boga. Bog je stvorio svijet s velikom raznolikošću cvijeća svih boja. Svaki cvijet ima svoju ljepotu koja je jedinstvena. I svatko je od nas lijep u Božjim očima, i On nas voli. Zbog toga osjećamo potrebu reći Bogu: hvala! Hvala za dar života, hvala za sva stvorenja! – rekao je papa Franjo te potaknuo prisutne da mole zahvaljujući Bogu jer je to lijepa molitva, i Bog voli taj način molitve, pa i onda kada se doda neka želja.

Primjerice – dodao je Papa – Dobri Isuse, možeš li pomoći mami i tati u njihovu radu? Možeš li pružiti malo utjehe baki koja je bolesna? Možeš li se pobrinuti za djecu na cijelom svijetu koja nemaju što jesti? Ili: Isuse, molim te da pomogneš Papi dobro voditi Crkvu – rekao je papa Franjo te istaknuo – Ako molite u vjeri, Gospodin vas sigurno sluša. Na kraju, prije blagoslova, Papa je pohvalio tu lijepu inicijativu centra, kao i zauzimanje za djecu koja su mu povjerena, jer – kako je rekao – sve što ste učinili samo jednomu od ovih malenih, učinili ste to Isusu!

Foto: AsiaNews


 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Prije nekoliko dana našao sam se u skupini ljudi gdje…