Papa predvodio pokorničko bogoslužje u Bazilici sv. Petra

Papa Franjo je sinoć predvodio pokorničko bogoslužje u Bazilici sv. Petra u iščekivanju molitvene inicijative „24 sata za Gospodina“. Za vrijeme bogoslužja Sveti je Otac ispovjedio sedam laika – tri muškarca i četiri žene. Tiskovni ured Svete Stolice javlja kako je Papa ispovijedao oko 50 minuta.

Papa Franjo predvodio je pokorničko bogoslužje tjedan prije početka događanja „24 sata za Gospodina“, inicijative Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije. Naime, vjernici diljem svijeta bi unutar svake biskupije idućeg petka i subote na raspolaganju trebali imati jednu crkvu koja će biti otvorena za ispovijed cijeli dan i noć: od petka do subote poslijepodne. Tema ovogodišnje inicijative uzeta je iz Evanđelja po Mateju i glasi „Milosrđe mi je milo“ (Mt 9,13).

 

U petak, 24. ožujka, crkve Santa Maria in Trastevere i Le Stimmate di San Francesco bit će otvorene za vjernike od 20 sati, koji će se moći ispovjediti ili moliti pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. U subotu, 25. ožujka, bogoslužje zahvale će se održati u crkvi Santo Spirito in Sassia.

Monsinjor Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, predsjedat će Prvom večernjom Četvrte korizmene nedjelje. Ljudi diljem svijeta mogu pokazati svoju potporu inicijativi, koristeći hashtag #24satazaGospodina (#24hoursfortheLord).

Pozivam vas da ne gradite zidove, već mostove, da zlo nadvladamo dobrom, uvredu praštanjem, da živimo u miru sa svima“, stoji u Papinom tweetu – ANSA

Papa u tweetu pozvao na gradnju mostova, a ne zidova

 Papa Franjo nastavlja kratkim promišljanjima na Twitteru poticati vjernike u njihovu korizmenom hodu. Tako je u srijedu, 15. ožujka, napisao da nam Riječ Božja pomaže otvoriti oči kako bismo prihvatili i ljubili život, posebno kada je slab i ranjiv. Sljedećeg je dana, 16. ožujka, poručio da „Crkva želi biti blizu svakoj osobi s ljubavlju, suosjećanjem i utjehom, koji dolaze od Krista“.

Jučer je u svom tweetu podsjetio kako „postiti ne znači samo uzdržavati se od jela, nego također od bilo koje neuredne navezanosti, a naročito od grijeha“. Danas se pak osvrnuo na jednu od svojih najdražih tema: graditi mostove, a ne zidove. „Pozivam vas da ne gradite zidove, već mostove, da zlo nadvladamo dobrom, uvredu praštanjem, da živimo u miru sa svima“, stoji u Papinoj tweet-poruci.

1,377 total views, 6 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: