Papa pozvao katolike da sudjeluju u inicijativi “24 sata za Gospodina”

Papa Franjo pozvao je katolike diljem svijeta da sudjeluju u događaju „24 sata za Gospodina“, koji će se održati 24. i 25. ožujka. Sveti je Otac pred kraj današnje opće audijencije uputio apel svim zajednicama da sudjeluju na tom događaju kako bi iznova otkrili sakrament pomirenja. Inicijativu „24 sata za Gospodina“ pokrenulo je Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije.

Papa je istaknuo da je riječ o pravom trenutku za iskusiti Očevo milosrđe. „Nadam se da će se i ove godine taj pogodan čas milosti u korizmenom hodu proživjeti u mnogim crkvama diljem svijeta kako bi se iskusio radosni susret s Očevim milosrđem, koji prihvaća sve ljude i svima oprašta“, kazao je papa Franjo.

Ovogodišnja je tema inicijative „24 sata za Gospodina“ uzeta iz Evanđelja po Mateju i glasi „Milosrđe mi je milo“ (Mt 9,13). Sveti je Otac prošloga petka predvodio korizmeno pokorničko bogoslužje u Bazilici svetoga Petra u iščekivanju tog događaja. Podsjećamo kako su ljudi iz svih dijelova svijeta pozvani pokazati svoju potporu inicijativi koristeći.

1,186 total views, 6 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: