Vijesti iz Vatikana

Papa: “Ne dopustimo da se više trgova sa ljudima i iskorištavanje drugih”

Svi možemo i moramo surađivati u osudi iskorištavanja i ropstva muškaraca, žena i djece – rekao
je danas papa Franjo nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja


Danas se nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja papa Franjo osvrnuo na Svjetski dan molitve i razmišljanja u svrhu suzbijanja trgovine ljudima koji je obilježen prije dva dana, na spomendan svete Jozefine Bakhite. Sveti je Otac pritom kazao da je ovogodišnji moto, “Zajedno protiv trgovine ljudima”, poziv da se udružimo kako bismo pobijedili taj izazov te je zahvalio svima koji se bore u njegovu suzbijanju, a posebice mnogim redovnicama.

Papa Franjo je poseban apel uputio vladama da se suoče s uzrocima pošasti trgovine ljudima i zaštite žrtve. Ipak, istaknuo je da svi možemo i moramo surađivati u osudi iskorištavanja i ropstva muškaraca, žena i djece. Molitva je snaga koja podupire naše zajedničko zalaganje – istaknuo je Sveti Otac te potom okupljene na Trgu sv. Petra pozvao da zajedno izgovore molitvu sv. Jozefine Bakhite, zaštitnice žrtava trgovine ljudima, koju su im podijelili svećenici, redovnice i volonteri:

Sveta Jozefino Bakhita, pomozi svima koji se nalaze u zamci ropstva.

U njihovo ime posreduj kod Boga milosrđa da se slome okovi njihova zatočeništva.

Neka sam Bog oslobodi sve one koji su izloženi prijetnjama, ranjeni ili zlostavljani kao žrtve trgovine ljudima. Donesi olakšanje onima koji prežive to ropstvo i poduči ih da u Isusu vide uzor vjere i nade, kako bi zacijelile njihove rane.

Molimo te da posreduješ za sve nas da ne padnemo u ravnodušnost, da otvorimo oči i uvidimo bijedu i rane tolike braće i sestara koji su lišeni dostojanstva i slobode te čujemo njihov vapaj za pomoć. Amen.

 


Autor: VATIKAN

(Visited 11 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
]Nemoj misliti da Bog nezainteresirano prolazi pokraj tvojih poteškoća. Niti…