Papa: Naučimo kako hrabro kucati na vrata Božjega srca

Papa je u svojoj propovijedi kazao da ako je u ono vrijeme bjesnio
Prvi svjetski rat danas proživljavamo novi svjetski rat u dijelovima.

Prije sto godina, odnosno 1917. godine, papa Benedikt XV. ustanovio je Zbor za istočne Crkve i Papinski orijentalni institut. Tim je povodom papa Franjo jutros predvodio misno slavlje u rimskoj bazilici Svete Marije Velike. 
 
Papa je u svojoj propovijedi kazao da ako je u ono vrijeme bjesnio Prvi svjetski rat danas proživljavamo novi svjetski rat u dijelovima.
 
– Kada vidimo dramatične progone i zabrinjavajući egzodus naše kršćanske braće i sestara i mi poput naroda Starog zavjeta postavljamo pitanje ”zašto?”. U današnjem čitanju iz Knjige proroka Malahije, čitamo o ljudima koji su se odvratili od Boga i čine zlo, ali koji opet prolaze nekažnjeno. Slično i danas možemo vidjeti beskrupulozne ljude koji uništavaju druge kako bi ostvarili svoje interese te stoga Bogu postavljamo pitanje: ”Zašto?” Odgovor na to pitanje nalazimo kod proroka Malahije, gdje čitamo da Bog sluša svoj narod i bilježi njihova trpljenja u ”knjigu spomenicu”– rekao je Papa.
 
Ukazujući na riječi iz Evanđelja po Luki, papa Franjo je rekao da ako se molimo i pouzdajemo u Gospodina, znamo da će se onomu koji ište, dati; onaj koji traži, naći će; a onome koji kuca, vrata će se otvoriti. 
 
– No znamo li doista kako moliti, kako kucati na vrata Božjega srca? – upitao je Papa. Današnje nas Evanđelje podsjeća: ”Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu” (Lk 11,13). Duh Sveti je veliki Božji dar za nas. Stoga, naučimo kako hrabro kucati na vrata Božjega srca – kazao je Sveti Otac, uputivši na kraju sljedeći poticaj vođama istočnih Crkvi: Neka hrabra molitva nadahne i podržava vaše služenje Crkvi kako bi donijelo plod koji ne vene niti umire – zaključio je papa Franjo.
Autor: radiovaticana.va/

1,290 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: