Vijesti iz Vatikana

Papa mladim Kubancima: Budite učenici misionari kako bi drugi otkrili Isusa

Papa Franjo uputio je u povodu II. nacionalnog dana mladih koji se od 1. do 4. kolovoza slavi na Kubi poruku nadbiskupu Santiaga De Cuba Dionisiju Garcíji Ibáñezu.

U poruci koju je potpisao njegov državni tajnik kardinal Pietro Parolin Papa poziva: „Nastavite ustrajno primjer Marije, Gospodinove vjerne službenice, živeći radost koja se rađa nakon susreta s Isusom Kristom i kao svjedoci uskrsnuća, dopustite da vas preobrazi u učenike misionare kako bi mnogi mladi mogli otkriti prisutnost Gospodina Isusa, slušati Njegov poziv, rasti u Njegovu prijateljstvu i na taj način živjeti život obilježen vjernošću i milosrđem“.

Papa je srdačno pozdravio organizatore i sve mlade sudionike, moleći Gospodina, po zagovoru Presvete Djevice od milosrdne ljubavi iz Cobre, zaštitnice toga karipskog otoka, da svojom beskrajnom ljubavlju štiti mlade Kubance, prenosi Vatican News.

Dan mladih koji je zbog trenutačne gospodarske krize početkom srpnja već bio pretvoren u susrete na razini svake biskupije, odlukom nadbiskupije Santiago De Cuba i u dogovoru s Kubanskom biskupskom konferencijom promijenio je program. Kubanske su građanske vlasti, naime, odbile biskupijama dati dozvolu za obavljanje aktivnosti na javnim prostorima, izuzev nadbiskupiji Santiago. Nadbiskup Ibáñez u pismu za početak slavlja protumačio da je ono što se dogodilo potaknulo sve da se još više zauzmu kako bi postigli zacrtane ciljeve i otkrili u događajima Božju prisutnost.


Izvor: Vatikan

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Blagdan Gospe od Anđela ili Porcijunkula, kada se franjevci spominju…