Crkva u svijetu

Papa je nazvao telefonski ukrajinsko predsjednika i rekao mu je da “Duboka bol zbog rata u Ukrajini”


Ukrajinski predsjednik zahvaljuje papi Franji na njegovim molitvama za mir i kaže da ukrajinski narod osjeća njegovu “duhovnu potporu”.

Predstojnik Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni koji je izjavio kako se taj  telefonski razgovor dogodio dok su dramatične vijesti stizale iz područja u kojima bjesni rat, javlja Vatican News.

Papa Franjo u subotu je obavio telefonski razgovor s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

U twitu ukrajinskog veleposlanstva pri Svetoj Stolici, papa Franjo je izrazio svoju “najdublju bol zbog tragičnih događaja koji se odvijaju u našoj zemlji”.

U drugom tvitu predsjednik Zelenskyy je rekao:

Zahvalio sam papi Franji na molitvi za mir u Ukrajini i prekid vatre. Ukrajinski narod osjeća duhovnu potporu Njegove Svetosti”.

„Isus nas uči da na đavolsko besmisleno nasilje odgovaramo Božjim oružjem: molitvom i postom. Neka Kraljica mira sačuva svijet od ludosti rata”.

U petak, u tvitu na ukrajinskom i ruskom, Papa je podsjetio na citat iz svoje enciklike Fratelli tutti :

Svaki rat ostavlja naš svijet gorim nego što je bio prije. Rat je neuspjeh politike i čovječanstva, sramotna kapitulacija, bolan poraz pred silama zla”.

Telefonski razgovor održan je dan nakon što je Papa posjetio 30-minutnu posjetu ruskom veleposlanstvu pri Svetoj Stolici kako bi prenio svoju zabrinutost zbog sukoba.

Papa je, tako, drugi dan zaredom koristio svoj Twitter račun @Pontifex kako bi snažno potvrdio svoje “ne ratu”. To je napisao na ukrajinskom i ruskom jeziku.


Izvor:  Vatican News.

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Gospa se pojavila na brdu i nakon ukazivanja silazila sam…