Vijesti iz Vatikana

Papa se je prošetao i pogledao velikoj džamiji te se susreo sa šeika Zayeda razgovarao s članovima Muslimanskoga vijeća starješina

Nakon službene svečanosti dobrodošlice u Abu Dhabiju, papa Franjo uputio se u džamiju šeika Zayeda, 

jednu od najvećih u svijetu, na privatni razgovor s muslimanskim starješinama.


Susret nije bio otvoren za javnost niti su s njega objavljena službena priopćenja, no promatrači procjenjuju da je bilo riječi i o krizi u Jemenu. Papa je, naime, prije polaska u Ujedinjene Arapske Emirate uputio apel za humanitarnu pomoć napaćenom stanovništvu Jemena.

Pred džamijom Papu je dočekao predsjednik vijeća starješina veliki imam Ahmad Mohammad al-Tayyeb. U izgradnji toga veličanstvenoga bijeloga zdanja  sudjelovali su radnici iz Europe, Azije i Afrike. Abu Dhabi je poprište već petoga susreta velikoga imama kairskoga Sveučilišta Al-Azhar i pape Franje. Vijeće starješina sa sjedištem u Abu Dhabiju utemeljeno je godine 2014. s ciljem nadilaženja podjela i sporova unutar islama, borbe protiv ekstremističkih huškača i obrane i promicanja vjerske poruke humanih vrednota i tolerancije.

Prije razgovora sa starješinama papa je pohodio grob utemeljitelja države šeika Zayed bin Sultan Al Nahyana (1918-2004) ispod džamije.

 


Autor: IKA

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Papa Franjo krenuo je danas u 13.27 sati iz rimske…