Papa se je prošetao i pogledao velikoj džamiji te se susreo sa šeika Zayeda razgovarao s članovima Muslimanskoga vijeća starješina

Nakon službene svečanosti dobrodošlice u Abu Dhabiju, papa Franjo uputio se u džamiju šeika Zayeda, 

jednu od najvećih u svijetu, na privatni razgovor s muslimanskim starješinama.


Susret nije bio otvoren za javnost niti su s njega objavljena službena priopćenja, no promatrači procjenjuju da je bilo riječi i o krizi u Jemenu. Papa je, naime, prije polaska u Ujedinjene Arapske Emirate uputio apel za humanitarnu pomoć napaćenom stanovništvu Jemena.

Pred džamijom Papu je dočekao predsjednik vijeća starješina veliki imam Ahmad Mohammad al-Tayyeb. U izgradnji toga veličanstvenoga bijeloga zdanja  sudjelovali su radnici iz Europe, Azije i Afrike. Abu Dhabi je poprište već petoga susreta velikoga imama kairskoga Sveučilišta Al-Azhar i pape Franje. Vijeće starješina sa sjedištem u Abu Dhabiju utemeljeno je godine 2014. s ciljem nadilaženja podjela i sporova unutar islama, borbe protiv ekstremističkih huškača i obrane i promicanja vjerske poruke humanih vrednota i tolerancije.

Prije razgovora sa starješinama papa je pohodio grob utemeljitelja države šeika Zayed bin Sultan Al Nahyana (1918-2004) ispod džamije.

 


Autor: IKA

 821 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.