Papa Franjo tijekom 2016. primio oko 4 milijuna ljudi

Prefektura Papinskoga doma jučer je objavila godišnje izvješće, u kojem se navodi broj vjernika koji je sudjelovao na raznim susretima s papom Franjom. Prema njihovim podacima Sveti je Otac tijekom 2016. godine primio nekih 4 milijuna ljudi.

To uključuje opće, posebne i jubilejske audijencije, liturgijska slavlja te Angelus i Regina Coeli. U priopćenju se podsjeća da je riječ o približnim podacima, koji se utvrđuju na temelju zahtjeva pristiglih Prefekturi za sudjelovanje na slavljima i na broju ulaznica koje je izdala Prefektura, također i na procjeni broja osoba prisutnih tijekom podnevne molitve i liturgijskih slavlja na Trgu svetoga Petra.

Najviše je vjernika bilo prisutno u ožujku i rujnu: u ožujku za vrijeme Velikoga tjedna, a u rujnu na kanonizaciji Majke Terezije iz Kalkute. Jasno je da se ovi podaci odnose na Papine aktivnosti u Vatikanu, a ne uključuju posjete rimskim dijecezama kao ni apostolske pohode i putovanja po Italiji i inozemstvu, gdje se papa Franjo susreo s milijunima ljudi.

 

Izvor: radio vatikan

1,167 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: