Crkva u svijetu

Papa Franjo razgovarao sa ukrajinskom predsjednikom Zelenski i rekao mu je puno važne riječi


Papa Franjo telefonski se čuo sa predsjednikom  ukrajinskim  i rekao mu neke bitne stvari te ohrabrio riječi za njega i za njegov narod koji prolazi teške trenutke.

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyy izjavio je u utorak da je telefonom razgovarao s papom Franjom, rekavši papi da bi pozdravio posredovanje Vatikana kako bi se okončale patnje u njegovoj zemlji. 

Pišući na Twitteru 22. ožujka, Zelenskyy je rekao da je papi rekao “o teškoj humanitarnoj situaciji i blokiranju spasilačkih koridora od strane ruskih vojnika”. 

Ukrajinski predsjednik je također rekao da bi se “cijenila posrednička uloga Svete Stolice u okončanju ljudske patnje” i zahvalio papi “na molitvama za Ukrajinu i mir”. 

Zelenskyy se također osvrnuo na svoj razgovor s papom Franjom tijekom govora u talijanskom parlamentu 22. Ožujka. 

Govoreći putem video veze , ukrajinski predsjednik je rekao da je razgovarao s papom, koji je rekao “vrlo važne riječi”. 

Predsjednik je rekao da mu je papa Franjo rekao: “Razumijem da želiš mir. Razumijem da se morate braniti, vojnici i civili brane svoju zemlju, svatko brani.” 

A ja sam odgovorio”, prisjetio se Zelenskyy, da je “naš narod postao vojska, [postao] vojska kada su vidjeli zlo koje čini njihov neprijatelj, kakvu je pustoš ostavio.” 

Zelenskyy je rekao da je u sukobu s Rusijom najmanje 117 djece ubijeno, tisuće ranjeno, deseci tisuća obitelji uništeni, a milijuni napuštenih domova. 

A sve je ovo počelo od jedne osobe”, rekao je. 

Andrii Yurash, ukrajinski veleposlanik pri Svetoj Stolici, također je podijelio vijest o razgovoru između pape i predsjednika na Twitteru u utorak. 


Izvor: CNA

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Kako mnogi nisu sigurni u Gospino ukazanje više puta je…