Crkva u svijetu

Papa Franjo protiv velikog globalnog reseta ili zašto će se Orwellovci morati ispričati! ( Video)

Na rubu pandemije koronavirusa globalističke elite smišljaju plan radikalnog prekrajanja svijeta, od politike, preko ekonomije do same naravi čovjeka.

Svjetski ekonomski forum najavljuje “veliki (globalni) reset”, radikalnu promjenu svijeta i društva kakve smo poznavali prije koronavirusa.
Dvije su točke na kojima inzistiraju globalni moćnici. I jedna i druga idu u smjeru fuzije, neke vrste protuprirodnog bluda.
Prva je spajanje do sada (pa i inače) nespojivog, a to je spajanje kapitalizma i socijalizma u jedan sustav.
Inspiracija su im ni manje ni više nego američki socijalisti.
Druga točka njihova plana je spajanje čovjeka i stroja, poznato pod imenom transhumanost, ili, kako je rekao osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab, da će četvrta industrijska, digitalna revolucija u sklopu “velikog reseta” “dovesti do spajanja našeg fizičkog, digitalnog i biološkog identiteta”.
Nesumnjivo je da sam naziv “veliki reset” govori o brisanju svega prijašnjeg, da, kao svaka revolucija, gaji prijezir prema prethodnim naraštajima čije naslijeđe treba izbrisati, potamaniti, resetirati.
Američki analitičar Justin Haskins (Heartland Institute) objašnjava da će se svijet morati pripremiti za masovne prosvjede lijevih pokreta koje će aktivirati članovi Svjetskog ekonomskog foruma i kaže: “Naravno, ti vladini službenici i influenceri ne mogu sami provesti sustavnu promjenu ove veličine. Iz tog su razloga već započeli aktivirati velike mreže lijevih aktivista iz cijelog svijeta koji će pozivati ​​na promjene u skladu s velikim resetiranjem.”

To su razne lijeve aktivističke falange koje smo već vidjeli na prosvjedima protiv klimatskih promjena i koji su, prema Haskinsu, dobro obučeni u širenju kaosa u svrhu nametanja sumnjivih, pa i zelenih politika. Oni i u ovom slučaju stoje u pričuvi (gdje je nestala mala Greta?).
No ono što ovaj projekt spajanja kapitalizma i socijalizma te transhumanosti, koji su podržali svi, od Gatesa, Xija, pa i Ursule von der Leyen, princa Charlesa, Sorosa, šef UN-a Guterresa…, čini posebno opasnim jest prijezir prema slobodama i demokraciji.

Bivši američki potpredsjednik John Kerry, osvrćući se na taj veliki reset na uzoru Kine gdje kapitalizam (“socijalizam”) sasvim dobro funkcionira bez demokracije, na tom skupu jasno je rekao da su suverenistički pokreti “odraz nesposobnosti demokratskih vlada u mnogim dijelovima svijeta da riješe probleme” s kojima se suočavaju njihovi građani. Dakle, ako probleme ne mogu riješiti demokratske, Kerry jasno kaže, riješit će ih – nedemokratske, velikim resetom.
Slično je i s drugom točkom velikoga globalnog reseta koji spremaju. Naime, ne možete radikalno transformirati društvo ako ne transformirate čovjeka. Da biste to učinili, morate čovjekovu biološku egzistenciju spojiti sa strojem, algoritmom, s tzv. umjetnom inteligencijom, koja je opasan pojam. Naime, inteligencija ne uključuje samo racionalnu, tehničku, već i emocionalnu, socijalnu inteligenciju, uključuje empatiju.
To je definicija psihopata. Ili, kako je Chesterton govorio: “Luđak nije onaj koji je izgubio razum, već onaj koji je izgubio sve osim razuma.”
U tom smislu, u kontekstu transhumanosti, sigurno je da stroj nikada neće postati čovjek, ali je izgledno da će čovjek postati stroj, dirigirani stroj, ne daj Bože poput Eichmana. Jednako tako, kao što stroj nikada neće postati čovjek, već obrnuto, jasno je i da kapitalizam nikada neće postati socijalizam, već obrnuto, kao u Kini.
Koji je onda cilj ovih globalnih moćnika koji spremaju globalni društveni, politički i humani reset parazitirajući na korona-pandemiji? Ma, to su isti oni koji su stvorili globalne probleme i okoristili se, pa sada opet ti isti predlažu novu paradigmu “velikog reseta” da bi, čini mi se izglednim, na još okrutniji i nehumaniji način nastavili dalje i ostali u sedlu, pri čemu je veliki globalni reset tek priča o carevu novom ruhu.

Veliko resetiranje zvuči manje kao poziv na napredak nego na post-koronavirus (svijet): oligarhija u kojoj globalisti osiguravaju svoja radna mjesta i svoj prosperitet na naš račun. Kako su činili i prije ti isti. Samo, ako ovo carevo novo ruho, reset, prođe, Orwellovci će se morati ispričati ili zbog preblagih predviđanja ili zbog poraza koji će u potpunosti i sigurno doživjeti.
https://youtu.be/uPYx12xJFUQ


Autor: Dr Jennifer Oriel
Izvor: https://www.theaustralian.com.au/

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Budući da je svakome kome je stalo do cjelovite informacije…