Vijesti iz Vatikana

Papa Franjo proslavio 84. rođendan

Vatikan – Papa Franjo je u četvrtak 17. prosinca 2020. navršio 84. godine. Vatican News je tom prigodom objavio prigodnu videočestitku i izjavu ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice Mattea Brunija.

Bruni je izjavio da Sveti Otac svoj rođendan slavi „sa zahvalnošću i jednostavnošću kao i proteklih godina, u molitvi i s ljudima s kojima dijeli prebivalište u Domu sv. Marte“.

Dodao je da su siromasi Papi „preko Apostolske milostinjarne poslali suncokrete koji ukrašavaju kapelu i Presveti Oltarski Sakrament u Domu sv. Marte te podsjećaju na nužnost neprestanog usmjeravanja života prema Gospodinu prisutnom u najslabijima“.

Papa će na svoj rođendan, kako je rekao Bruni, poslati četiri respiratora u Venezuelu, posebno namijenjena djeci s plućnim oboljenjima, objavio je Vatican News.

Jorge Mario Bergoglio rođen je 17. prosinca 1946. u Buenos Airesu u obitelji talijanskih emigranata iz Pijemonta. Njegov otac Mario radio je na željeznici, a majka Regina Sivori brinula se oko petero djece i kućanstva. Za svećenika je zaređen 13. prosinca 1969. Šest godina bio je provincijal argentinske isusovačke pokrajine. Zatim je zaređen za pomoćnog biskupa Buenos Airesa, a kasnije je preuzeo službu nadbiskupa koadjutora. Nadbiskup Buenos Airesa postao je 28. veljače 1998. Kardinalom je imenovan 2001. godine. 13. ožujka 2013. izabran je za papu te je izabrao ime Franjo.


Autor: Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Početak je prosinca svi negdje žurimo kupujemo kako bi nam…