Papa Franjo primio u audijenciju premijera Andreja Plenkovića

Glavne obveze predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, kao i razne međunarodne teme, među kojima stanje hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, migracije, te mir i sigurnost, bili su u središtu razgovora premijera Andreja Plenkovića s papom Franjom, te državnim tajnikom i tajnikom za odnose s državama

Papa Franjo je danas prijepodne primio u audijenciju hrvatskoga premijera Andreja Plenkovića, koji se potom susreo s Papinim državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom i nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama. Tijekom srdačnoga razgovora u Državnom tajništvu – kako je javio Tiskovni ured Svete Stolice – izraženo je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima te namjera nastavka razvijanja suradnje na područjima uzajamnoga interesa.

Osim toga, razgovaralo se o glavnim obvezama šestomjesečnoga predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije, uz posebno osvrtanje na izazove koji se odnose na budućnost Europe. Na kraju, razgovaralo se o raznim međunarodnim i regionalnim temama, među kojima o stanju hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, migracijama, te miru i sigurnosti – istaknuto je u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Vatikan


 1,071 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.