Vijesti iz Vatikana

Papa Franjo ohrabrio Hod za život u Francuskoj

Sve zlo koje djeluje u svijetu može sažeti pod „nepoštovanje života“

Poštovanje prigovora savjesti za zvanja koja se bave medicinom bit će razlog 13. hoda za život koji će se održati 20. siječnja u Parizu. Organizatore toga događaja ohrabrio je papa Franjo, kratkom porukom po apostolskom nunciju u Francuskoj, nadbiskupu Luigiju Venturi.  

Srdačno pozdravivši sudionike Hoda za život, Sveti Otac koji je potaknut uvjerenjem da se sve zlo koje djeluje u svijetu može sažeti pod „nepoštovanje života“,  ohrabrio ih je na neumorno svjedočenje neotuđivih vrijednosti ljudskog dostojanstva i života – piše u poruci.  

Unatoč pokušajima banaliziranja pobačaja, organizatori, među kojima su različita katolička tijela, ističu da taj čin za cijelo građansko društvo predstavlja istinsko pitanje savjesti. Hod za život, dakle, želi biti apel Francuzima kako bi odlučno gledali na prihvaćanje života uvažavajući pravo na prigovor savjesti.

 

Autor: VATIKAN

(Visited 1 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Moram priznati da sam se malo dvoumio trebam li pisati…