Vijesti iz Vatikana

Papa Franjo krenuo u povijesni posjet Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Papa Franjo krenuo je danas u 13.27 sati iz rimske međunarodne zračne luke Fiumicino prema Abu Dhabiju gdje bi trebao stići u 22 sata po lokalnom vremenu. Sveti Otac Franjo je prvi papa koji će posjetiti Arapski poluotok u dvijetisućljetnoj povijesti kršćanstva.


Dva najvažnija događaja pohoda su međureligijski susret u ponedjeljak te misa na stadionu Zayed Sports Cityu u utorak.

„Vjera u Boga ujedinjuje, a ne razdvaja, približava pa i u različitosti, udaljava od neprijateljstva i odbojnosti“, rekao je Papa u video poruci upućenoj u povodu putovanja u Ujedinjene Arapske Emirate, ističući da je to putovanje prilika da se napiše nova stranica u povijesti međureligijskih odnosa.

„Braća smo unatoč različitostima“, rekao je Sveti Otac i odmah narodu te zemlje poželio: Al Salamu Alaikum, mir neka bude s vama. Istaknuo je da je sretan što može posjetiti Ujedinjene Arapske Emirate, zemlju koja pokušava biti model suživota, ljudskog bratstva i susreta među različitim kulturama, gdje mnogi nalaze sigurno mjesto za rad i život u slobodi i poštivanju različitosti.

 


Autor: RIM

(Visited 1 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Uoči Dana za život koji će se u svim talijanskim…