Vijesti iz Vatikana

Papa Franjo iz Vatikana. Uputio posebnu poruku svim svekrvama a i punicama

Posebnu poruku koju je Papa Franjo uputio svim svekrvama jest da su jedna obitelj koja se moraju poštivati bez obzira na godine  starost te biti uvijek povezani u jednom zajedničkim snagama te surađivati.

Papa Franjo odao je počast svekrvama, po njemu često žrtvama najtrivijalnijih “klišeja” i pozvao ih da “obrate pažnju na (svoj) jezik”, posebno u odnosu sa svojim snahama.

Ovo sedmična opća audijencija na Trgu svetog Petra bila je posvećena odnosima među generacijama, a Papa je imao dugu digresiju o “mitskom liku” svekrve.

“Svekrva, ne kažem da je vidimo kao vraga, ali je uvijek pogrdno predstavljena. Ali svekrva (ili punica) je majka vašeg supruga i majka vaše supruge”, rekao je.

“Mi si govorimo da je svekrva – što dalje, to bolje. Ali ne, ona je majka, ona je starija osoba. Ženi je jedna od najljepših stvari imati unuke. Kad joj djeca imaju djecu, ona ponovno oživi”, nastavio je 85-godišnji argentinski papa.

Jorge Bergoglio je upozorio snahe:

“Čuvajte odnose sa svojim svekrvama. Ponekad su one malo posebne, ali su pružile majčinstvo vašem suprugu”. “Barem ih učinite sretnima”, dodao je.

Franjo upozorio je i svekrve:

“Kažem vam, pazite kako se izražavate, (devijacije) jezika jedan su od najružnijih grijeha svekrva”.

Mladi, razgovarajte sa starijima

Papa Franjo je objasnio kako priča o Ruti i Noemi pokazuje da u Božjem planu vjera i ljubav omogućuju prevladavanje izazova. “Ako su mladi otvoreni za zahvalnost za ono što su primili, a stari poduzmu inicijativu za ponovno pokretanje njihove budućnosti, ništa ne može zaustaviti procvat Božjih blagoslova među ljudima!”

Mlade je isto tako potaknuo neka razgovaraju sa starijima, bakama i djedovima, a da stariji razgovaraju s mladima. To će, kako je rekao, potaknuti sklad i izgraditi taj “lijepi most koji moramo čuvati i paziti”.

 


Izvor: Vatican News,

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Svijet je zbog svoga grijeha srljao u propast. Bog je ljubio…