Papa emeritus Benedikt XVI. proslavio svoj 90. rođendan

Papa emeritus Benedikt XVI. jučer je proslavio 90. rođendan u vrtu svoje rezidencije, u samostanu Mater Ecclesia. Na proslavi je sudjelovalo i malo izaslanstvo iz Bavarske, među kojima 30 pripadnika bavarskih povijesnih postrojbi, tzv. „Gebirgschützen“, a osim toga je sudjelovao i bavarski premijer Horst Seehofer kao i brat umirovljenog pape, monsinjor Georg Ratzinger. Nakon pozdravnoga govora bavarskih postrojbi, slavljenik se kratko obratio prisutnima.

Istaknuo je da mu je srce ispunjeno zahvalnošću za 90 godina koje mu je dragi Bog podario. Bilo je kušnji i teških vremena, ali me je On u svemu uvijek vodio dalje, izvlačio me, kako bih mogao nastaviti ići naprijed – kazao je papa emeritus. Izrazio je svoju zahvalnost i za ljude koji su došli iz Bavarske te mu tako uprisutnili rodni kraj. Bavarska je lijepa od dana stvaranja – kazao je Benedikt XVI. – a lijepom ju čine crkveni tornjevi, kuće s balkonima i cvijećem, ljudi koji su dobri. Ona je lijepa zato što se tamo zna za Boga te se također zna da je On stvorio svijet i da je pravo kada ga oblikujemo zajedno s Njim.

Srdačno vam zahvaljujem – nastavio je slavljenik – za ovu sadašnjost Bavarske, koju mi prenosite, Bavarske koja je otvorena svijetu, živa, radosna, ali koja je takva upravo zato što je ukorijenjena u vjeri. Papa emeritus je potom prisutnima poželio obilje Božjeg blagoslova te ih zamolio da njegove pozdrave prenesu u rodni kraj.

“Benedikt XVI. – Slike jednoga života”, knjiga tiskana u prigodi 90. rođendana Pape emeritusa (San Paolo, travanj 2017.) – RV

1,640 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: