Vijesti iz Vatikana

Papa djeci iz Katoličke akcije: Isus vas zove da budete mali mostovi između zemlje i neba

Papa Franjo primio je u audijenciju dječji ogranak talijanske Katoličke akcije (ACRA) povodom 50. obljetnice njegova osnutka te ih pozvao da promatraju Mariju i Josipa kako bi naučili kako primiti Isusa


Zahvaljujem vam na vašem posjetu, na čestitkama i prije svega na molitvama. Od srca vam ih uzvraćam s nadom da će Spasitelj dati puninu radosti koju danas vidim na vašim licima – rekao je papa Franjo primivši u audijenciju članove dječjeg ogranka talijanske Katoličke akcije. Osnovan 1969. godine i posvećen djeci od 3 do 14 godina, taj ogranak Katoličke akcije ima za cilj vrednovanje uloge djece u Crkvi, kao i vrednovanje njihovoga zvanja, što je vidik koji Papa posebno naglašava.

Poput pastira tražiti Djetešce Isusa

Vaš vam odgojni program zacrtava put koji vam pomaže da postanete svjesni svoga zvanja učenika misionara – kazao je Sveti Otac i dodao – Drago mi je da ste doživjeli sjajan susret pod nazivom „Djeca na sinodi“. Bit će zanimljivo čuti što je proizišlo iz tog sastanka, vaša zapažanja i prijedloge. Papa je djeci, osim toga, dao zadatak da se na Božić okupe na molitvu te da, poput pastira, s istim čuđenjem potraže Djetešce Isusa koji je došao na svijet donijeti Božju ljubav koja sve čini novim.

Primiti Isusa poput Marije i Josipa

Isus se svojim rođenjem učinio mostom između Boga i ljudi te pomirio zemlju i nebo – rekao je papa Franjo i potaknuo – Danas od vas traži da budete mali mostovi tamo gdje živite. Već ste sada svjesni da uvijek postoji potreba za gradnjom mostova, je li tako? Što je bolje? Graditi mostove ili zidove – upitao je Sveti Otac te na kraju djeci preporučio da promatraju Mariju i Josipa kako bi naučili živjeti Božić.

Molim Mariju, Majku Isusovu i našu Majku, da vas prati na vašem putu. Preporučujem vam da od nje naučite što znači Božić. Ona i sveti Josip zaista nas mogu naučiti kako prihvatiti Isusa te kako ga štovati i nasljedovati iz dana u dan – zaključio je papa Franjo.

Izvor: Vatikan

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
U katoličkoj pobožnoj tradiciji nastajale su molitve i devetnice Djetetu…