Papa će slaviti misu s obiteljima i udrugama koje se zauzimaju za migrante

Ravnatelj ad interim Tiskovnoga ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti kazao je novinarima
da će papa Franjo u petak slaviti svetu misu s obiteljima i udrugama koje se zauzimaju za prihvat migranata,
kojom će započeti susret pod naslovom “Slobodni od straha”


Kako bi istaknuo svoju stalnu pozornost prema prihvatu migranata, papa Franjo će u petak, 15. veljače, u Sacrofanu, nedaleko od Rima, predvoditi euharistijsko slavlje kojim će započeti susret udrugā i obiteljī koje se zauzimaju kako bi održale živim duh prihvata i solidarnosti, pod naslovom „Slobodni od straha“ – najavio je Alessandro Gisotti, ravnatelj ad interim Tiskovnoga ureda Svete Stolice. Susret organizira Zaklada Migrantes, zajedno s Talijanskim Caritasom i Centrom Astalli, a održat će se od 15. do 17. veljače 2019. godine. Na njemu će se okupiti te razmijeniti iskustva i svjedočanstva obiteljī, župe, udruge, i razne druge stvarnosti koje su odlučile primiti i možda također integrirati migrante pristigle u Italiju.

Tim susretom želimo prije svega zahvaliti, poduprijeti i ohrabriti mnoge koji i dalje, često besplatno i plaćajući iz vlastita džepa, održavaju živim duh prihvata i solidarnosti – objasnio je don Giovanni De Robertis, glavni ravnatelj Zaklade Migrantes. Ono što bi trebalo biti zadaća države, danas u Italiji često besplatno ostvaruju volonteri. Često ih se još, k tomu, opterećuje sumnjičavim pogledima, optužbama da zaklanjaju skrivene interese ili ih se čak vrijeđa. Nevjerojatno, tko se danas zauzima u pomoći i prihvatu nekog stranca, dakle, ljudskoga bića, u određenim ga se prilikama gleda s nepovjerenjem, gotovo kao da čini neki zločin – primijetio je don De Robertis.

Susretom u Sacrofanu želimo još jednom Italiji poslati poruku pouzdanja – dodao je te istaknuo – Susresti se s migrantima, upoznati ih, pružiti im ruku… nije to tragična i gubitnička stvarnost kakvom ju se često opisuje. Naprotiv, u najvećoj je većini slučajeva to obogaćujuće iskustvo, sposobno potaknuti nove energije života – istaknuo je glavni ravnatelj Zaklade Migrantes.

 


Autor: VATIKAN

 531 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.