Crkva u svijetu

Padre Michel Schooyans – Skriveno lice UN-a – Prema novoj svjetskoj vladi ( Video)

U svojoj atraktivnoj i intrigantnoj knjizi, raskidajući sa svim tabuima, Michel Schooyans pokazuje da su se Ujedinjeni narodi posljednjih desetljeća poprilično udaljili od Deklaracije o ljudskim pravima iz 1948. godine.

Umjesto da štiti i promiče temeljna ljudska prava UN sada inzistira na vrlo promjenjivim sporazumima što ovise isključivo o ideološkom ključu otvarajući tako prostor homoseksualnim brakovima, eutanaziji, kontroli rađanja itd. Uz to se financiraju nevladine organizacije koje potiču takva stajališta te se vrše pritisci na države da usvoje zakone njima po volji.

Istodobno, koristeći se međunarodnim pravom, UN radi na piramidalnoj koncentraciji vlasti, stvarajući novi svjetski poredak. Rastakajući tako suverenost nacija, UN se postavlja kao svjetska naddržava koja na sve više centraliziran način nadzire informacije, zdravlje i pučanstvo, prirodna bogatstva, svjetsku trgovinu i sindikalne organizacije, konačno – i nadasve – pravo i politiku.

Prokazujući navedene procese i ideologije koje im stoje u korijenu, autor poziva na čvrstu i žurnu reafirmaciju uloge građanskoga društva, na obranu prava nacionalnih država te na ponovno otkrivanje dostojanstva ljudske osobe i temeljnih vrijednosti zapadne civilizacije


Autor: Michel Schooyans
Član je Papinske akademije za društvene znanosti (Rim), Kraljevskoga instituta za međunarodne odnose (Bruxelles), Instituta za političku demografiju (Pariz), Instituta za istraživanje pučanstva (Washington). Do sada je napisao dvadesetak knjiga koje se bave društvenom problematikom, a za jednu od posljednjih predgovor mu je napisao kardinal Joseph Ratzinger – papa Benedikt XVI.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Fra Jozo Zovko je djecu štitio na sve moguće načine.…