Vijesti

P. Ike Mandurić pozvao na molitvu na koljenima: Otkrijmo svi srca i ljudskost u sebi!

Pater Ivan Ike Mandurić vratio se na Facebook. Nakon stanke od Facebooka koja je trajala od prošlog ljeta, uslijed straha od širenja koronavirusa i nakon tri potresa koja su pogodila Zagreb u nedjelju, ohrabrujućim riječima u nedjelju popodne javnosti se obratio p. Ike Mandurić koji se trenutno nalazi na službi u Osijeku.


Objavu p. Ike Mandurića prenosimo u cijelosti:

“Dragi svijete koji se u Kristu uvijek nanovo rađaš! Idemo učiniti ono što možemo. A puno toga možemo.

Pozivam subraću svećenike da razderu svoja koljena u molitvi, kako bi se probila Božja riječ u naša srca. Za to trebaju sati i sati, dan i dani. Evo nam poziva Božjega. Svi znamo kakvi smo. Kapelica, klecalo, krunica, i pred Presveto. Sad kad nismo s narodom, još više se od nas traži. Ovo nije vrijeme za privatne nedovršene poslove, nego vrijeme slično Kristovoj revnosti u pustinji.

A ipak je i vrijeme kad moramo dovikivati iz te pustinje: Dragi mladi, dragi vjernici! Hoću da vas na ljeto, kad budete u kratkim hlačama, vidim sa žuljavim koljenima. Kleknimo i klečimo. Vrijeme je da otkriješ monaha u sebi. Svatko od nas to u sebi nosi. Bog očito duhovnu kuću gradi, vrijeme je da se i graditelji pomuče.

Otkrijmo svi srca i ljudskost u sebi. Ne bojmo se za ekonomiju, građevine, privredu. Bit će svega, ako nas bude. Hoćemo li rađati, moliti, slaviti Boga, ljubiti jedni druge, opraštati, pomagati, sve graditi iznova.”

Čujemo se još. Puno vas volim!

 

Dragi svijete koji se u Kristu uvijek nanovo rađaš! Idemo učiniti ono što možemo. A puno toga možemo. Pozivam subraću…

Posted by Pater Ike Manduric on Sunday, March 22, 2020


(Visited 141 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Svjetlo vjere oslobađa od grijeha i uništava zlo koje imamo…