Oživite svoju obiteljsku svakodnevicu

STVORITE OKRUŽJE U KOJEM SU SVI JEDNI DRUGIMA PODRŠKA

Kakva će biti vaša obitelj ovisi isključivo o vama. No jedan od neizostavnih temelja svake obitelji jest podrška koju članovi obitelji pružaju jedni drugima. Zato postavite privrženost i ohrabrenje u temelj vaše obitelji.

DOPUSTITE DA SVI MOGU SLOBODNO IZRAŽAVATI SVOJE ŽELJE I POTREBE

Samo tamo gdje se mogu slobodno izražavati želje i potrebe raste muđusobno uvažavanje i poštivanje. Zato nemojte kažnjavati slobodu izraza bilo čega jer ona je temelj svakog zdravog odnosa u obitelji.

NEKA RAZUMIJEVANJE, ISKRENOST I POŠTOVANJE BUDU PRIJE SVEGA

Kvaliteta života ovisi o izboru vrijednosti koje stavljate na prvom mjestu. Prvo mjesto su one vrijednosti o kojima razgovarate i koje primjenjujete bez iznimke. Izaberite razumijevanje, iskrenost i poštivanje kao bazu vašeg svakodnevnog odnosa.

RAZVIJAJTE NEOGRANIČENO MEĐUSOBNO POVJERENJE.

Povjerenje nije samo crnobijela stvarnost već lepeza različitih inteziteta odnosa prema drugima. O vama ovisi koliko će drugi povjerenje imati u vas. Sve što možete učiniti jest da imate neograničeno povjerenje u druge.

RAZGOVARAJTE O SVIM PROBLEMIMA

Razgovor o problemima nije ugodna tema i zato je mnogi izbjegavaju. Mnogi razmišljaju da će problemi nestati sami od sebe, no to nije tako. Počnite razgovor svaki put kada imate problem i vidjet ćete kako vam više neće biti teško suočavati se s njima.

RAVNOPRAVNO DJELITE PRAVA I OBAVEZE

Roditelji često žele poštedjeti svoje dijete od mnogih obaveza. No što time čine? Takvim načinom poštede od svoga djeteta radite emocionalnog i intelektualnog  bogalja. Ne bojte se djetetu dati više obveza, ali i pružiti više podrške.

NJEGUJTE SKLADNE MEĐUSOBNE ODNOSE SA ŠIROM RODBINOM

Brzi tempo života ne omogućava nam da razvijamo duboke odnose s daljim članovima rodbine. No to ne mora biti tako. Postoje mnogi blagdani i praznici koji mogu biti povod za druženje. Ne držite ih samo za sebe, podijelite ih s drugima.

NADOPUNJAVAJTE SE

Svaki član obitelji ima jednu posebnost koju drugi nema. Otkrijte kod svakoga člana njegovu jedinstvenu prednost i pokušajte od svih vaših prednosti napraviti mozaik prekrasnoga života. Osjetit ćete bogatstvo života.

PRIHVAĆAJTE TUĐE SLABOSTI SA SUOSJEĆAJEM

Prva reakcija na tuđu slabost najčešće zna biti bijes i ljutnja. No vi možete promijeniti taj obrazac ponašanja. Naučite se na druge gledati sa suosjećanjem i vidjet ćete koliko će nove dinamike taj osjećaj unjeti u vaš zajednički život.

SLUŽITE JEDNI DRUGIMA

Svi smo mi pozvani da služimo jedni drugima. Ljubav je univerzalni zakon života o kojem ovisi naša sreća. Što se više povežete s tim univerzalnim zakonom, više ste u mogućnosti osjetiti posljedice sreće toga zakona.

 

 

Mario Žuvela

8,517 total views, 2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: