Molitve

Ovo su neke od molitve kada se nađete u teškoj situaciji

Kroz ovaj život suočavamo se sa teškim okolnostima  i raznim problemima koje danas susrećemo. Kada se nalazite u toj situaciji a da bi iz toga izvukli blagoslov, najbolje je okrenuti se Bogu u molitvi i dobiti mir od njega.


Za Božju snagu u teškim vremenima
Hvala Ti Gospodine što si moje utočište i moja snaga u teškim vremenima, što mi uvijek priskačeš u pomoć. Pomozi mi da se uzdam u tebe i istine iz Biblije na koje me stalno podsjećaš.

Znam da si jedini, svemoćni Bog i tebi ništa nije preteško u mome životu i da nema te prepreke na mom putu koju ne mogu prijeći sa znanjem da si ti kraj mene.

Molim Te da mi podariš svoju snagu da se suočim sa današnjim poteškoćama i da mi daš smjelosti jer znam da se po mojoj slabosti pokazuje Tvoja snaga. Hvala Ti što moja snaga izvire iz Tebe što je Tvoja milost dovoljna za sve zadatke i obveze s kojima ću se danas suočiti – ne samo danas, nego cijelog svoga života.

Hvala Ti Oče što je Tvoja milost dovoljna – pomozi mi da svakoga dana promišljam o ovoj istini.

Amen.

Za teška vremena u kojima se danas nalazim
Gospodine, preda mnom su toliko teški trenuci – trenuci koji postaju sve teži i teži svakog dana, a ponekad sam toliko tjeskoban i uplašen da ne znam kako ćemo to preživjeti.

Gospodine, znam da si obećao da ćeš se pobrinuti za svu svoju djecu, ali toliko nas je puno. Ne razumijem kako se možeš brinuti za sve nas. Unatoč mojem neznanju, želim Ti vjerovati i poštovati Tvoju riječ jer si Ti obećao i Ti si vjeran u svojim obećanjima.

Hvala Ti Gospodine što si Ti moje svjetlo i moje spasenje. Znam da se ne treba ni o čemu brinuti kada si Ti moja snaga i utočište. Gospodine, vjerujem da je tebi sve moguće, molim te pomozi mi u mojoj slabosti, jer znam da se ne trebam bojati jer ti si moje utočište.

Hvala ti Gospodine.

Amen.

„I zazovi me u dan tjeskobe: oslobodit ću te, a ti ćeš me slaviti.“ (Psalam 50, 15)

Molitva da me sačuvaš od straha u teškim vremenima

Gospodine Isuse, dolazim Ti jer me plaše teška vremena koja su preda mnom, ne znam kome da se okrenem, osim Tebi. Hvala Ti što si uvijek tu za mene i hvala Ti što mi uvijek priskačeš u pomoć – uvijek u pravo vrijeme i na pravi način.

Sačuvaj me od straha u vezi sutrašnjice. Znam da se ne trebam bojati jer si Ti obećao da ćeš se pobrinuti za mene po svojoj obilnoj milosti.

Hvala Ti Gospodine, jer Tvoja Riječ ima toliko predivnih istina i obećanja. Uvijek si tu kada treba pomoći u teškim vremenima. Hvala Ti za svete riječi: „Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.“

Hvala Ti na ovoj predivnoj istini i za mnoga obećanja koja si dao svoj svojoj djeci. Neka mi srce počiva u Tebi Gospodine bez straha u teškim vremenima. Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

„Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.“ (Izaija 41, 10)

Da se brineš za moju obitelj u teškim vremenima
Gospodine, koji si pun ljubavi, ti si onaj koji daje gnijezdo pticama i šarene boje cvijeću. Znam da ako se s ljubavlju brineš za ptice nebeske i cvijeće u polju da je Tvoja ljubav prema Tvojoj djeci daleko veća.

Gospodine, znam ovu istinu i vjerujem u Tvoju Riječ istine, ali znam da mi koji smo tvoja djeca trebamo živjeti po vjeri, baš kao i ptice i cvijeće, a ne da sve nastojimo učiniti sami, nego se trebamo pouzdati u tvoje obilne darove.

O Gospodine, suočavamo se s tolikim poteškoćama u ovim teškim vremenima. Znam da je teško i drugim obiteljima, a ponekad je teško vjerovati da ćeš se Ti pobrinuti za sve. Ali molim te Gospodine da umiriš moju brigu i da mi pomogneš da potrebe svoje obitelji predam Tebi.

Hvala Ti Gospodine što si se pobrinuo za nas u prošlosti i što si mi po svojoj milosti dopustio da ti iznesem svoj teret. Znam da smo ti dragocjeniji od ptica nebeskih i cvijeća u polju.

Daj da se pouzdajem u Tebe, da se ne bojim i da se molim u ovim teškim vremenima.

Po Kristu Gospodinu molim se i ZAHVALJUJEM Ti Gospodine. Amen.

Izvor: novizivot


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Čak i Demoni se boje četiri stvari koje on ne…