Molitve

Ovo je molitva na koju će Bog uvijek odgovoriti ako je iskrena

‘Kažem vam ako budete tako činili Bog će vam dati svoje milosti…’

Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.

Ako je naša prava pobuda doprijeti do Boga, on će ćuti i uzvratiti nam.

Molitva je život s Bogom u ljubavi – Molitva je radosno sjedinjenje čovjeka s Bogom. Molitva je radosni i milosni susret s Bogom koji nas neizmjerno voli i uvijek ima vremena za nas i za naše brige.

Kad nekog volimo želimo provesti što više vremena s tom osobom. Razgovarati s njom ili jednostavno šutjeti u njezinoj prisutnosti. Sveci su taj isti princip ljubavi davali Bogu. Vježbali su se u svijesti da je Bog uvijek pored nas, u našoj blizini,da govori našim srcima ali i očekuje odgovor s vremena na vrijeme.

Kroz dan koristili bi takozvane strelovite molitve i tako pozdravljali Boga koji je pored njih. Jednostavno možemo reći samo: Abba, Oče… ili Isuse uzdam se u tebe, ili Isuse ostani sa mnom, Isuse volim te, trebam te…. ili svako malo reći Bogu vašu potrebu, vapaj poziv u pomoć…

Ove kratke molitve vašeg srca, ako ih prakticirate svakodnevno s vremenom će vas nepogrešivo održavati u sustavnoj Božjoj prisutnosti. Biti će te svjesni Božje blizine, a time ćete i lakše čuti što On vama ima za reći. Bog nam, naime, stalno govori ali prečesto su tonovi svijeta koje puštamo u srce glasniji od Božjeg glasa, baš zato što smo nesvjesni Božje prisutnosti.

‘Moramo biti uvjereni da je Bog uvijek pored nas. Mi živimo kao da je On daleko, negdje na nebu visoko iznad i zaboravljamo da je stalno uz nas’, rekao je sveti Josemaria Escriva.

Sveti Padre Pio pak pišući 1914. pismo rekao je kako su strelovite, spontane molitve toliko moćne da obvezuju Boga da nam odgovori.

Molim vas da neprestano obnavljate ispravne nakane s početka, te s vremena na vrijeme recitirate strelovite molitve Bogu. Te su molitve poput strijela koje ranjavaju Božje srce i obvezuju Ga na odgovor. Ta riječ – obvezuje, nije pretjerana u ovom slučaju, kažem vam ako budete tako činili Bog će vam dati svoje milosti i pomoć u svemu – napisao je Padre Pio.

Moliti znači biti svjestan svoje ograničenosti, slabosti i nemoći, te tražiti pomoć svemogućega Oca. To znači stvoriti ozračje u kojemu ćemo od Boga moliti snagu da nas prosvijetli, očisti, ojača, ohrabri i pomogne nam na životnome putu. Moliti znači raskinuti sa svime o čemu smo bili ovisni. Naći vremena i biti nasamo s Bogom. S njim razgovarati kao s Ocem koji nas voli i jedva čeka da nas utješi i usreći.

Za ovu je vrstu molitve potrebno njegovati svoj odnos s Bogom. Bivati u Njegovu prisustvu stalno i neprestano. K njemu uvijek možemo doći. On nam je blizu i razumije nas.


Autor: Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Još uvijek s nevjericom i razočaranošću u ono što vidjeh…