Otvoren natječaj za Uskrs fest 2019.

U emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 22. studenoga Marija Husar Rimac, umjetnička
direktorica Uskrs festa, otvorila je natječaj za Uskrs fest 2019. Jubilarno izdanje Festivala kojim će se obilježiti
i 40 godina Uskrs festa održat će se na Bijelu nedjelju, 28. travnja 2019. u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

U tu svrhu Organizacijski odbor Uskrs festa raspisao je natječaj za prijem novih skladbi. Prijava za natječaj Uskrs festa 2019. mora sadržavati: novu, neobjavljenu, niti javno izvedenu skladbu, ne dulje od 4 minute; oglednu demo snimku pjesme u mp3 formatu s rezolucijom od najmanje 256 kbps; tekst pjesme u Word formatu s potpisanim autorima teksta, glazbe i aranžmana; kraću biografiju izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, e-mail, web, Facebook i Twiter profill i sl.); uz prijavu treba navesti župu ili zajednicu u kojoj se djeluje te dostaviti potvrdu župnika ili voditelja.

 

 

Natječaj je otvoren do 14. siječnja 2019. godine a prijave se dostavljaju isključivo elektroničkom poštom na adresu: uskrsfest.hbk@gmail.com. Rezultati natječaja bit će objavljeni u četvrtak 7. veljače u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija.

Glazbeni stil skladbi za natječaj nije definiran, dakle mogu biti svih glazbenih smjerova, posebice onih danas prisutnijih na glazbenoj sceni. Tekst pjesme treba biti prožet nadom i radošću Kristova uskrsnuća. Skladbe poslane na natječaj mogu imati i definiran aranžman ali on nije uvjet niti presudan za odabir skladbe. Za finalne arnažmane skladbi kao i njhovu instrumentalnu izvedbu na Festivalu brine Organizacijski odor Uskrs festa 2019.

 

 


 

Organizacijski odbor, u suradnji s autorima, zadržava pravo korekcije teksta i aranžmana ako to bude potrebno. Sve izvođače na Uskrs festu pratit će Festivalski orkestar, a prateće vokale svaki izvođač dovodi sa sobom. Za sve potrebne informacija o natječaju, organizaciji i realizaciji ovog jubilarnog izdanja Uskrs festa (1979. – 2019.) obratiti se na email: uskrsfest.hbk@gmail.com ili na Facebook profilu festivala te web stranici https://uskrsfest.ml/

Organizatori Uskrs festa su: Odbor HBK za mlade i Hrvatski katolički radio.

Organizacijski odbor čine: Marija Husar Rimac umjetnički direktor, Slavko Nedić izvršni direktor, te dr. don Mihael Mišo Prović, generalni direktor Uskrs festa.

Pjesme s ovogodišnjega Uskrs festa 2018. nalaze se na poveznici ovdje

 

777 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  %d blogeri kao ovaj: