OTVOREN CENTAR BL. IVAN MERZ NA FILIPINIMA

OTVOREN CENTAR BL.I.MERZA NA FILIPINIMA

U subotu 25. veljače u Manili u četvrti Quezon City otvoren je Centar „BL. IVAN MERZ“ za promicanje poznavanja i štovanja hrvatskog blaženika u toj velikoj katoličkoj zemlji. Ideja kao i realizacija za otvorenje Centra došla je od Vicepostulature bl. Ivana koja ondje postoji već nekoliko godina a vodi je vicepostulator, zauzeti student teologije, laik Dave Ceasar dela Cruz koji je još prije deset godina bio posjetio Hrvatsku i grob bl. Ivana i po povratku nastavio širiti štovanje hrvatskog blaženika u svojoj domovini.

Centar se sastoji iz tri  prostorije. Prva je kapelica u kojoj su smještene relikvije bl. Ivana. Druga prostorija je namijenjena za susrete, predavanja te studijsko upoznavanje života i djela bl. Ivana. I treća prostorija je ured Vice-postulature. U ostvarenju ovoga Centra pomagali su Vicepostulaturi  razni donatori, a u materijalnom uređenju članovi filipinske udruge bl. Ivana te mnogi dobrovoljci.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sama svečanost otvorenja 25. veljače odvijala se u tri dijela. U prijepodnevnim satima bio je blagoslov centra koji je obavio svećenik Richard Diaz, dekan Teološke škole Maryhill u nazočnosti službenika Vicepostulature i članove Udruge bl. Ivana Merza.

Oko podneva bio je susret više privatnog karaktera za članove obitelji i bliže prijatelje samih organizatora. U večernjim satima organiziran je susret za predstavnike raznih katoličkih udruga za mladež koje djeluju u Manili.

 

Ovaj centar bl. Ivana Merza na Filipinima jest prvi takve vrste koji je otvoren izvan Hrvatske kako bi se njegovo poznavanje i štovanje što više proširilo u toj katoličkoj zemlji. Postulatura bl. Ivana iz Zagreba veoma je zahvalna svima koji su pomogli u pripremi,

organizaciji i otvorenju ovoga Centra našega blaženika koji je i blaženik cijele Katoličke Crkve i ima što reći ne samo svojim hrvatskim sunarodnjacima nego i svim drugim katolicima po svijetu.

To upravo dokazuju zbivanja na Filipinima povezana s našim Blaženikom.

 

 

Autor: p. Božidar Nagy, postulator

2,035 total views, 6 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: