Aktualno

Otac Lorenzo Montecalvo: SVJEDOČIMO KRAJU SVIJETA? Samo ovo morate znati!

To je ono što prosvjetiteljstvo, sljedbenici Marksa i ekonomisti ateisti moraju razumjeti…


Sa stranice Sjeme prenosimo, Svetim Pismom nadahnute riječi oca Lorenza Montecalvoa od Družbe Otaca Božanskog Poziva:

(Lk 21, 5-11)

Bila su dva svjetska rata s više od 50 milijuna mrtvih, ima još ratnih žarišta u mnogim krajevima svijeta, ima poplava i rijeka koje se izlijevaju uzrokujući smrt, ima potresa koji uništavaju cijele gradove, ima snažnih vjetrova koji iskorjenjuju stoljetna stabla, ima požara koji cijele brežuljke, brda i gradove pretvaraju u pepeo, ima zastrašujućih znakova na nebu, ima vlada koje dopuštaju abortus, homoseksualnost, razvod, postoji neprijateljstvo protiv Kristove Crkve, a od strane klera ima skandala u Crkvi. Što se događa? Je li to kraj svijeta? Po meni, samo smo na početku kraja svijeta. Možda će trebati proći još stoljeća prije nego se dogodi kraj svijeta. Kao što je govorio jedan talijanski pjesnik, svijet je još mlad. Ali što od nas traži Crkva, o čemu da razmišljamo? Što trebamo naučiti od današnje povijesti?Pouka je da živimo dan za danom u milosti Isusa Krista ne razmišljajući o budućnosti i ne uzvisujući se zbog onoga što smo uradili. Sve bi moglo u trenutku propasti.

Čovjekovo poslanje je prije svega razumjeti da je stvoren za život vječni i da ne treba slušati glas koji govori: „Danas jedi i pij i zabavljaj se jer nema ništa pred tobom“. Spoznaja da pred nama nema ništa stvara društvo u kojemu svatko misli samo na sebe i živi sam za sebe. Ovaj način življenja rađa sebičnost i nasilje. Mi Kršćani smo zadobili jednu istinu: ne idemo prema ničemu, nego prema Sucu osobne i opće povijesti koji nam je, dok je hodočastio na Zemlji, povjerio zapovijed bratske ljubavi kako bismo živjeli u slobodi, jednakosti i bratstvu. A na kraju našeg zemaljskog hodočašća i svijeta bit ćemo suđeni po ljubavi.

Još nam je rekao da bez vjere u Njega i Njemu neće nikada biti moguća sloboda, jednakost i bratstvo.
To je ono što prosvjetiteljstvo, sljedbenici Marksa i ekonomisti ateisti moraju razumjeti. Amen. Aleluja.

 

Autor: Vjera

(Visited 450 times, 5 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Naš najbolji tenisač Marin Čilić čijom je zaslugom hrvatska teniska…